košarka

Borba za doigravanje sve neizvjesnija

21.04.2018.
u 09:00

Večeras se igraju susreti pretposljednjeg, 9. kola Lige za košarkaškog prvaka Bosne i Hercegovine.

Poredak nepoznanica

Poredak na ljestvici uoči doigravanja još je prava nepoznanica. O prvom mjestu odlučit će susret posljednjeg kola u Mostaru, gdje će Zrinjski ugostiti Igokeu. Tko će biti treći i četvrti i izboriti doigravanje? Sve ostale momčadi su u igri, pa čak i posljednji Široki. U devetom kolu Široki je domaćin Kaknju, od kojega je u prvom dijelu Lige 6 izgubio s devet koševa razlike. Širokom treba pobjeda veća od poraza doživljenog u Kaknju ako želi tražiti teorijsku prigodu za nastavak natjecanja. U odnosu na ostale konkurente, Bosna je u stanovitoj prednosti pred Kaknjem, Sparsom i Širokim jer studenti imaju pobjedu više od Kaknja i Sparsa, od Širokog dvije, i večeras su domaćini Zrinjskom koji, bez obzira na ishod susreta u Sarajevu, mora pobijediti Igokeu u posljednjem kolu ako u doigravanje želi krenuti s prve pozicije. Stoga se očekuje burna završnica i sve do posljednjeg zvuka sirene poredak na ljestvici neće biti poznat. Parovi 9. kola, 21. travnja: Bosna – Zrinjski 18 sati, Široki – Kakanj 19, Igokea - Spars 19.

Doigravanje u Ligi HB

Košarkaši Gruda i Posušja večeras započinju doigravanje za košarkaškog prvaka Herceg Bosne. Finalni niz igra se na tri pobjede, a prednost domaćeg terena imaju Gruđani koji su u ligaškom dijelu bili najbolji.

Pobjednik finalnog doigravanja izborit će i pravo nastupa sljedeće godine u 1. košarkaškoj ligi Bosne i Hercegovine. Prvi susret igra se večeras u Grudama s početkom u 20 sati, drugi susret finalnog niza igra se u srijedu 25. travnja u Posušju. I jedna i druga momčad do finala stigle su u dva koraka. Grude su bile bolje od Tomislava, a Posušani su nadigrali 
Čapljinu. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije