Odbojka

Borba u Orašju, Mostar prema planu

05.10.2018.
u 07:35

Startalo je federalno prvenstvo odbojkašica, koje bi trebalo biti zanimljivije od nekoliko prethodnih, ako ništa zbog većeg broja utakmica s obzirom na to da su obje lige proširene s osam na po deset klubova.

Pružile dobar otpor

Tako su se u prvom entitetskom razredu po prvi put našle ekipe Orašja i Žepča u sjevernoj skupini te Novog Grada, Ilijaša i Alipašina Polja u južnoj skupini. Da novaci neće biti puki privjesci, pokazala je upravo startna utakmica mladih odbojkašica Orašja, klub je utemeljen 2016. godine, koje su propisno namučile nekadašnjeg premijerligaša - ekipu Kaknja. Orašje je odlično otvorilo utakmicu, povelo s 2:0 (25:16 i 25:23), ali nije do kraja izdržalo visoki ritam, iako je bilo blizu pobjede u četvrtom i petom setu koji je tijesno izgubilo. Zanimljivo, poslije 21:25, 28:30 i 13:15 Orašanke su ukupno osvojile više poena od Kaknja 112:109, međutim, zbog neiskustva pobjeda im je izmakla. Za razliku od Orašja, drugi novak Žepče je sigurnom igrom protiv doskorašnjeg premijerligaša Bosne, stigao do uvjerljive pobjede 3:0, 25:18, 25:23 i 27:25. Sezonu je dobro otvorio i povratnik u ligu Vitez gostujućom pobjedom.

U južnoj skupini odbojkašice Mostara krenule su prema očekivanju, sigurnom pobjedom, a ugodno je iznenadila prošle sezone anemična Čapljina pobjedom na Ilidži.

Čapljinke prisebne

Čapljinke su bile prisebnije u odlučujućim trenucima pa su tako drugi i četvrti set dobile na razliku s po 24:26, prvi su dobile 25:16, a treći izgubile 20:25. Za razliku od Čapljine, livanjski Troglav je sezonu započeo domaćim porazom, i to od novaka u Superligi Ilijaša.

Rezultati prvog kola federalne Superlige, sjeverna skupina, Orašje: Orašje – Kakanj 2:3, Žepče: Žepče – Bosna (K) 3:0, Lukavac: Lukavac – Vitez 0:3, Maglaj: Maglaj – Gračanica Fotex 3:1, odgođena je utakmica Bihać – Gradina Herceg.

Južna skupina, Mostar: Mostar – Alipašino Polje 3:0, Livno: Triglav – Ilijaš 0:3, Ilidža: Ilidža – Čapljina 1:3, Ilidža: Igman – Novi Grad 0:3, utakmica Vogošća – Smeč, Široki Brijeg je odgođena.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije