poveli, pa izgubili

Borac se oprostio od Europe, poražen od Austrije s 2:1

Sportsport
03.08.2023.
u 22:38

U Banja Luci je odigrana uzvratna utakmica drugog pretkola Konferencijske lige između Borca i bečke Austrije, a dalje su nakon dosta uzbuđenja prošli nogometaši gostiju, koji su ponovno slavili, ovaj put s 2:1.

Borac je u prvoj utakmici prije sedam dana poražen s 1:0 u Beču i to golom Harisa Tabakovića, ali se nadao da će večeras uz veliku podršku s tribina doći do povoljnog rezultata i da će prirediti senzaciju.

I dobro su stvari izgledale na terenu nekih 50-ak minuta, Borac je čak i vodio, no onda Austrijanci brzo dolaze do preokreta i rješavaju pitanje pobjednika ovog dvomeča, piše Sportsport.ba.

Na startu utakmice Borac je imao dvije velike šanse. Otvorila se prvo prilika Šušiću, a zatim i Mihajloviću, međutim mreža Austrije nije se zatresla.

Borac je nastavio s početnim pritiskom i 20-ak minuta je bio bolji tim na terenu, nakon čega su se Austrijanci ipak oslobodili i oni počeli mnogo više napadati.

Na kraju prvog dijela Ćetković je imao nekoliko intervencija i uspio je spasiti Borac, a u jednoj situaciji Predragović je praktično sa gol - crte izbacio loptu u teren.

U 41. minuti projektil Zorana Kvržića, ali je stativa spasila Austrijance. U petoj minuti nastavka sve je proključalo na Gradskom stadionu u Banja Luci. Kolumbijac Cortes je visoko skočio i glavom loptu poslao u mrežu gostiju iz Beča nakon prethodnog ubačaja Kvržića.

Samo tri minute trajala je radost Banjalučana. Nakon sjajne akcije gostiju, Gruber postiže gol za 1:1. Imao je Stojan Vranješ zicer nakon Borčeve kontre, promašio je, a onda je u 65. minuti Polster postigao gol za TV špice za potpuni preokret Austrije.

U 70. minuti brzonogi Cortes prijeti udarcem iskosa s lijeve strane, ali je izblokiran i lopta je samo završila u korneru. Ubrzo nakon toga Kulašin je pobjegao svojim čuvarima, no obranio je njegov pokušaj loba golman gostiju.

Do kraja utakmice stvari se nisu promijenile i Austria je prošla u treće pretkolo Konferencijske lige i mora se reći zasluženo, iako je Borac zaslužio sve pohvale za ono što je prikazao u ove dvije utakmice s favoriziranim Austrijancima.

S obzirom da su ranije ispali i Sarajevo i Željezničar, Zrinjski ostaje jedini bh. predstavnik u Europi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije