Wwin liga

Borac pobjedio Tuzla City i otišao na plus devet

borac-sport.com
18.02.2024.
u 20:17

Banjolučki Borac uspješno je krenuo u drugi dio sezone u Wwin ligi naše zemlje. Banjolučani su ugostili Tuzlu City i slavili 2:1, te povećali prednost nad HŠK Zrinjski koji je jučer osvojio 'samo' bod na Grbavici protiv FK Željezničara (0:0).

Borac je zaprijetio na startu preko Lukića, ali Lolić brani. Nakon toga Banjolučani su pokušali preko Kulašina i Lukič, no lopta se odbija od jednog igrača gostiju i odlazi do golmana Lolića.

U desetoj minuti Mašović u šansi za goste, ali lagan plijen za golmana Borca, piše Sportsport.

Gosti su prijetili preko Pantelića i Mašovića nešto kasnije, ali u 25. minuti domaći su poveli. Terzić je centrirao iz slobodnjaka, Lukić je najviši u skoku i domaći su poveli. u 39. minuti Sušić pada u šesnaestercu Borca, nije se oglasio sudac Njegomirović.

Do kraja prvog dijela bez uzbuđenja.

U 54. minuti 2:0 za Borac. Kvržić je ubacio s desne strane, Lukić je sam na pet metara i to je 2:0. Borac je bio na pragu pobjede, no gosti se nisu predavali. u 65. minuti velika šansa za Mašovića koji je promašio cijelu loptu s nekoliko metara.

Mogao je to Borac brzo kazniti. Lukić je izašao jedan na jedan sa Lolićem, ovaj brani. U 75. minuti Mehanović je tražio jedanaesterac, nije se oglasio glavni sudac Njegomirović.

Tuzlaci su nastavili prijetiti, pa u 82. minuti Mehanović pogađa stativu. Odbila se lopta do Pantelića, on šutira pored gola. U narednom napadu ipak 2:1. Mehanović je sada imao više sreće i pogodio je mrežu Banjolučana.

U 88. minuti moglo je biti 2:2. Nikić je bio u šansi nakon kornera, silovito je šutirao preko gola.

Ostalo je 2:1 i Borac je slavio tri boda. Sada Banjolučani imaju 48 bodova, Zrinjski je na 39, a Velež ima 34. Sarajevo je na 33. Tuzla City će voditi bitku za opstanak i sada je na 10. mjestu sa 19 osvojenih bodova, koliko ima i FK Igman Konjic.

U narednom kolu Borac putuje na megdan Veležu, dok Tuzla City dočekuje Posušje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije