tužna situacija

Boksači iz BiH zbog nedostatka novca neće na Olimpijske igre?

boks
05.01.2020.
u 12:55

Bosna i  Hercegovina vjerojatno neće sudjelovati na boksačkom turniru na Olimpijskim igrama u Japanu zbog nedostatka novca.

Kako piše  Dnevni  avaz  u ovom  trenutku nema novca  za  odlazak  8  boksača iz BiH na kvalifikacijski turnir za Europu u Londonu. Problem  svih  bh.  sportskih  selekcija i   uspješnih  pojedinaca  je nedostatak  institucionalnoga  financiranja zbog  nepostojanja   ministarstva  ili  ureda  za  šport na  razini  države  pa sve  nastupe  izvan  te zemlje uglavnom financiraju entitetske Vlade  i tek dijelom  državno  Ministarstvo  civilnih  poslova. 

U Boksačkome  savezu  BIH vjeruju  kako bi od  8 boksača njih pet imalo realne šanse izboriti  nastup na Olimpijskim  igrama  u  Tokiju.

„Ovo je  za  boksače  i nas trenere tužna situacija. Od  osam boksača koje bi  mogli prijaviti za kvalifikacije u  Londonu  sigurno bi njih  četiri ili pet  izborilo nastup na Olimpijskim  igrama  u Japanu.  Do  sada smo imali potporu sa lokalnih  razina, međutim država je  jednostavno zaboravila  na ovaj  olimpijski  sport.  Teško da će  skupe  kvalifikacije  netko od boksača  moći sam  financirati, a  to  im je izgleda jedina šansa da odu  u Tokio“,  izjavio je  za  Avaz  Almedin  Fetahović, izbornik boksačke reprezentacije  BiH. 

MOO je  utvrdio detaljnu organizaciju kvalifikacijskih turnira koji će se održavati između siječnja i kraja ožujka 2020. u Kini (Azija i Pacifik), u Londonu za Europu, u Dakaru za Afriku i u Buenos Airesu za Amerike. Zadnji svjetski kvalifikacijski turnir će se održati u Tokiju u svibnju 2020.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?