Babo

Bojan Bogdanović vodio Utah Jazz do nove pobjede

11.02.2020.
u 10:16

Dan nakon fenomenalne trice sa zvukom sirene za pobjedu Utah Jazza u Houstonu, Bojan Bogdanović pogodio je još dvije važne trice u završnici utakmice u Dallasu. Utah je na poluvremenu imala čak 21 poen viška, ali na kraju se jedva spasila preokreta i pobijedila 119:115. A Bogdanović je drugu večer zaredom u centru pažnje u NBA ligi.
Ovaj put nije pogodio tricu za pobjedu preko dva igrača, ali je zato napravio dribling kakav može pasti na pamet samo kada se igra basket na ulici.

Sredinom druge četvrtine Mostarac je primio loptu u desnom kutu, a ispred njega je stao Kristaps Porzingis. Dok ga je "odmjeravao", Bodanović se sagnuo i potom se odlučio poigrati s Latvijcem. Popularni Babo je odlučio loptu bez driblinga probaciti između nogu 221 centimetar visoke zvijezde Dallasa, a potom je u nastavku akcije sjajno asistirao Rudyju Gobertu za zakucavanje.

Bogdanović je, uz Donovana Mitchella, s 23 poena bio najbolji strijelac među starterima Utaha, ali Jordan Clarkson je ušao s klupe i ubacio 25, a Rudy Gobert na putu do 17 poena pogodio je svih sedam pokušaja iz igre, nakon što je protiv istog protivnika ove sezone već gađao 8/8.

Do 23 poena Bogdanović je stigao gađajući 7/16 iz igre, 3/8 za tricu i 6/7 s linije slobodnih bacanja, a ubilježio je i tri skoka te dvije asistencije. Za Dallas, koji je već sedmu utakmicu u nizu bio bez ozlijeđenog Luke Dončića, Tim Hardaway ostvario je učinak sezone od 33 koša, a Kristaps Porzingis zabio je 28.

Utah je trećom uzastopnom pobjedom došla do omjera 35-18 koji je drži na četvrtom mjestu Zapada, a Dallas je pao na sedmo mjesto s omjerom 32-22.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije