Popularni Mostarac plaćeniji i od nogometaša

Bogdanović najplaćeniji hrvatski sportaš

03.07.2018.
u 08:45

San je svakog košarkaša zaigrati u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. Uz sportski domet, svakako su primamljive i visoke zarade koje se daju NBA košarkašima. U najjačoj košarkaškoj ligi svijeta igralo je dosta Hrvata kako iz BiH tako i iz Hrvatske. Uz njih i dvojica bh. reprezentativaca Mirza Teletović i Jusuf Nurkić dio su NBA igračke obitelji. Najbolje draftirani hrvatski košarkaš u povijesti drafta bio je Dragan Bender, Čapljinac rođen u Mostaru. Bender je bio 4. draft Phoenix Sunsa i s godišnjom zaradom većom od 4,2 milijuna dolara.

Babo produljio s Indianom

Tek na trećem mjestu, do nedavnog ugovora, najbolje plaćenih Hrvata bio je Bojan Bogdanović, još jedan rođeni Mostarac i kapetan reprezentacije Hrvatske - s godišnjom zaradom nešto manjom od 4 milijuna dolara. Međutim, nedavno je popularni Babo produljio ugovor s Indiana Pacersima uz godišnju plaću od 9,7 milijuna eura. Time je postao i najplaćeniji hrvatski sportaš u povijesti, plaćeniji i od megazvijezde Reala Luke Modrića. No, kako su u Americi porezi dosta visoki i različiti od države do države, nepoznat je stvarni iznos neto zarada ovih sportaša. Još jedan hrvatski reprezentativac, Čitlučanin rođen u Mostaru Ivica Zubac, u Los Angeles Lakersima ima godišnju zaradu nešto veću od milijun dolara. Džanan Musa kao 29. pick izabran je od Brooklyn Netsa i s njima je potpisao četverogodišnji ugovor s godišnjom plaćom od dva milijuna eura.

Sitniš u odnosu na zvijezde

Za NBA prilike zarade koje imaju hrvatski i bh. košarkaši su sitniš koliko zarađuju NBA zvijezde LeBron James, Durant, Curry, Gasol, Milson i drugi. No, zanimljivo je što se dio NBA priče veže i uz grad Mostar. U njemu su se rodila petorica košarkaša koja su igrala ili igraju u NBA ligi. U Mostaru su rođeni Bojan Bogdanović, Mirza Teletović, Ivica Zubac, Dragan Bender i Zoran Planinić. Bogdanović, Teletović, Planinić i Musa igrali su ili će zaigrati u Brooklyn Netsima, koji su se spojili s NewJersey Netsima, za koje su igrali Planinić i pokojni Dražen Petrović. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije