"rozići” traže put u ligu prvaka

Boćari Ante Rozića na teškom europskom ispitu

08.02.2019.
u 09:15

Ovoga vikenda u Tivtu će se igrati pretkolo Lige prvaka u boćanju. Sudjelovat će prvaci domaćina Crne Gore, Maini iz Budve, zatim Ante Rozić iz Mostara, prvak Bosne i Hercegovine, te Novi Beograd iz Beograda, aktualni prvak Srbije.

Igranje po bod-sustavu

Igrat će se po bod-sustavu, tri kola, a prvak ide dalje. Izvlačenje parova održat će se večeras, po dolasku momčadi u Tivat. Utakmica prvog kola igrat će se u subotu u devet sati izjutra, drugo kolo na programu je u 16 sati dok se treće završno kolo igra u nedjelju 10. veljače u 9 sati. Plasman u Ligu prvaka izborit će prvoplasirana momčad.

- Teško je govoriti o našim izgledima, vremenski uvjeti nisu nam išli na ruku - kaže nam Ivan Grle, dopredsjednik BK Ante Rozić, te obrazlaže:

- Zbog kiše nismo mogli vježbati na otvorenom. Nekoliko treninga održali smo u boćarskom domu Nožinac u Posušju. Nije lako okupiti cijelu ekipu za treninge u dvorani jer jedni imaju obveze na poslu, drugi u školi, ali mislim kako imamo dobru momčad koja se može nositi s prvacima Crne Gore i Srbije. Naše analize govore da smo na “gumama” - brzinsko, štafetno i precizno izbijanje, jači od oba suparnika, ali ponavljam, naš je problem što nismo imali prave uvjete za treninge, pa je teško reći u kakvoj smo trenutačno formi - smatra Grle te posebice ističe:

- Mislim kako imamo jednu veliku prednost u odnosu na suparnike, nismo opterećeni rezultatom. Idemo sa sloganom: “Važno je sudjelovati”, a to može biti naša dobitna kombinacija - tvrde iz aktualnog prvaka BiH.

Svi imaju svoje adute

Svaki od sastava ima svoje adute pa tako Crnogorce predvode iskusni Bogdan Đurović i Rade Zec osvajači medalja s europskih i svjetskih natjecanja, Beograđane također svjetski poznati igrači Srđan Butorac i Miloš Milaković, ali svoje adute imaju i Mostarci – Darija Stojčića, Tomislava Rašića... Ukupno uzevši, ako je zima poremetila pripreme i suparnicima, “Rozići” imaju realne izglede za prolaz. Mostarski klub inače tradicionalno muku muči s uvjetima za treniranje. U svom gradu nemaju ni odgovarajuće boćalište pa onda ostaje vidjeti koliko će takve okolnosti utjecati na ono što će ovaj klub pokazati na europskoj sceni.

Sve utakmice pretkola Lige prvaka igrat će se u dvorani Kalimanj u Tivtu. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije