Ususret finalu

Boban o napadima na Uefu: Favoriziramo Englesku? Nemojte me nasmijavati...

Zvonimir Boban
10.07.2021.
u 11:55

Legenendarni hrvatski nogometaš Zvonimir Boban kroz svoju je karijeru postao cijenjen diljem svijeta, a uz Hrvatsku, posebno ga obožavaju u Italiji u kojoj je bio i igrač, ali radio i kasnije kao savjetnik u velikom Milanu. Sada kao prvi operativac Uefe zadužen za odnose s ligama i klubovima ima što reći o ovogodišnjem Euru.

Svoju je stručnost dokazao više puta, a sada je u razgovoru za Gazzettu dello Sport objasnio kako su ideje o tome da Uefa favorizira Englesku i 'vraća dug Johnsonu' čista nestručna teorija zavjere. 

- Ovaj finale je htjela Uefa? Nemojte me nasmijavati.  Smiješno je misliti da Uefa favorizira Englesku. Finale će biti lijep, bit će to okršaj dva nogometna giganta. Italija i Engleska.  Teorije zavjere su uvijek postojale, ali svi koji su u nogometu znaju da nas čeka potpuno čist finale -  rekao je i dodao:
- Penal na Sterlingu je sumnjiv, ali nije toliki skandal koliko svi vrište.

Kroz desetljeće rada u Italiji, dobro je upoznao njihov igrački mentalitet, pratio generacije kako odrastaju i spazio kako današnja Italija nema velika imena, ali ima 'klapu'.

- Ova momčad ima poseban duh, vidjeli smo ga i ranije, ali smo svi imali sumnje. Nismo znali koliko daleko ova momčad može ići.  Ako gledamo samo općenitu kvalitetu, ovo nije najbolja Italija, ali Mancini je napravio remek djelo. Najbolji igrač je Donnarumma, a tu su još Chiesa i Jorginho, oni donose prevagu - zaključio je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije