23. KOLO HNL-A

Blijedi Dinamo se provukao do pobjede, Nevistić obranio penal pa skinuo zicer

Luka Stanzl/PIXSELL
18.02.2024.
u 19:18

U posljednjem susretu 23. kola SuperSport HNL-a Dinamo je na stadionu Maksimir pred 7.200 gledatelja pobijedio Varaždin sa 1-0. Nako slavlja u Sevilli protiv Real Betisa sa 1-0 u prvom susretu play-off Konferencijski lige, Dinamo je identičnim rezultatom porazio i Varaždin u prvenstvu.

Ponovo je pitanje pobjednika odlučio Bruno Petković iz kaznenog udarca, ovoga puta u 18. minuti. Varaždin je u 81. minuti imao jedanaesterca, no Ivan Nevistić je obranio udarac Marka Dabre.

Plavi su očekivano, dominirali od starta, no u prvih 15 minuta nije bilo previše uzbuđenja. Dinamo je poveo u 17. minuti golom Brune Petrkovića iz jedanaesterca. Martin Baturina je ubacio iz kornera, Arijan Ademi je pucao glavom, no lopta je pogodila Igora Postonjskog u ruku. Za suca Antu Terzića nije bilo dovojbe, a ruku je potvrdio i VAR.

Petković je sigurno realizirao kazneni udarac za deveti gol ove sezone. Dinamo je u nastavku poluvremena kontrolirao rezultat, jedinu ozbiljniju priliku gosti su imali u 36. minuti kada je Antonio Boršić pucao sa 20 metara, Maxima Bernauera je malo skrenuo negov udarac preko gola. U nastavku akcije Varaždin je zaprijetio iz kornera, no Leon Belcar je pucao glavom pokraj gola.

Početak drugog dijela nije donio previše uzbuđenje, Dinamo je držao loptu i kontrolirao rezultat. Plavi su mogli do drugog gola u 72. minuti, Ristovski je potegnuo izvana, ali je Zelenika dobro reagirao.

Najbolju priliku na utakmici gosti su imali u 81. minuti, međutim Marko Dabro nije realizirao kazneni udarac, točnije njegov udarac je obranio Ivan Nevistić. Jedanaesterac je skrivio Bernauer igravši rukom.

U posljednjim trenucima susreta gosti su imali još jednu sjajnu priliku, no Nevistić je "skinuo" i zicer Poldrugaču postavši junak susreta.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije