FIFA

Blatter istragu protiv njega usporedio s inkvizicijom

Sepp Blatter
15.12.2015.
u 20:19

Švicarca je u listopadu Etička komisija FIFA suspendirala na 90 dana zbog optužbi za mito i korupciju

Suspendirani predsjednik Svjetske nogometne federacije - FIFA Sepp Blatter uporedio je istragu koja se vodi protiv njega s inkvizicijom. 

Švicarca je u listopadu Etička komisija FIFA suspendirala na 90 dana zbog optužbi za mito i korupciju. Blatter je od tada tvrdio da je nevin, a u utorak je u pismu upućenom 209 nacionalnih nogometnih saveza to ponovio, prenosi B92.

Pored Blattera, i prvi čovjek Europske nogometne federacije Michel Platini je suspendirvan, a obojica imaju privatna saslušanja pred Etičkim komitetom ove nedjelje. Konačna presuda očekuje se najranije 21. prosinca. 

Vladajuće tijelo svjetskog nogometa trenutno istražuje navode o uplati oko dva milijuna eura Platiniju 2011. godine za posao koji je za Blattera uradio nekoliko godina ranije.

U svom pismu, Blatter navodi da je svoj posao obavljao potpuno lojalno i dobronamjerno, da je uplata Platiniju obavljena na osnovu verbalnog ugovora, te da je njegov stav zasnovan na vjeri u pravdu.

Blatter je također kritizirao proces pred Etičkom komisijom i optužio je da traži maksimalnu kaznu i jačanje stava javnosti, što dovodi do predrasuda.

-Ovaj proces me podsjeća na inkviziciju, napisao je Blatter.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije