tragedija

Bivši nogometaš Villarreala Franco Acosta pronađen mrtav

08.03.2021.
u 20:00

Bivši urugvajski nogometaš Franco Acosta (25), koji je tijekom karijere igrao za Villarreal i Racing Santander, pronađen je mrtav nakon što je nestao u pokušaju da prepliva potok - rijeku na području Canelones, na jugu zemlje.

Prema pisanju urugvajskih medija, tijelo mladog sportaša pronađeno je praktično na istom mjestu gdje je posljednji put viđeno. Pomorske vlasti za Acomom tragale su od subote, a više detalja trebalo bi biti poznato nakon istrage, prenosi Klix.ba. 

Rođen je u ožujku 1996. godine, a urugvajski nogometaš profesionalnu karijeru je započeo u Fénixu, gdje je debitirao 2013. Dvije godine kasnije, napadač je igrao na prvenstvu Južne Amerike U-20 i na Svjetskom prvenstvu u istoj kategoriji u timu Urugvaja za koji su nastupali igrači kao što su Erick Cabaco, Mauro Arambarri, Nahitan Nández i Gastón Pereiro.

Iste sezone, Acostu je angažirao Villarreal, gdje je uglavnom igrao za drugu ekipu, a nešto kasnije je dospio do prvog tima i u lipnju 2015. je debitirao u UEFA-inoj Europskoj ligi u pobjedi Žute podmornice protiv francuskog Lyona 2:0 golovima Bruna Sorijana i Lea Baptistaa.
Konačno, 2018. otišao je u Racing Santander, klub u kojem je proveo sezonu prije povratka u Urugvaj, gdje je branio boje niželigaša Plaza Colonia, Boston Rivera i Atenas de San Carlos u kojem je imao posljednji angažman.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije