HRVATSKA NA EURU

Bivši hrvatski izbornik upozorava vatrene: Iskreno, to nije realno

Luka Stanzl/Pixsell
30.11.2019.
u 15:30

– Nije realno da ponovno budemo drugi ili da čak budemo prvaci jer ima reprezentacija koje su objektivno bolje od nas. Mi se moramo usredotočiti na to da igramo dobro i da pokušamo što bolje proći.

Hrvatska nogometna reprezentacija danas će saznati protivnike s kojima će igrati na Europskom prvenstvu 2020. godine. Uoči ždrijeba razgovarali smo s bivšim izbornikom Ottom Barićem koji nas je vodio na EP-u 2004. godine.

– U proteklim kvalifikacijama igrali smo dosta dobro, osim u dvije utakmice. Bilo je nekih poteškoća kad smo imali izostanke, ali generalno mi se svidjelo kako smo to odradili. Posebno ta neka smjena generacije, dobili smo neke odlične mlade igrače od kojih ćemo u budućnosti imati velike koristi – smatra Barić.

Dinamovci su odlični

Je li vam se netko posebno svidio?

– Smatram da će nam igrači iz Dinama puno toga dobroga donijeti. Petković je već puno dao, ali ima još igrača poput Oršića od kojih puno očekujem u budućnosti. Šunjić, koji sada igra vani, također ima dobru perspektivu. Dinamo u zadnje dvije sezone igra odlično i vjerujem da ćemo dobiti tri-četiri velika igrača. Također, imamo dobrih igrača i u mladim reprezentacijama pa vjerujem da ćemo uskoro biti mlađi, a onda i zasigurno poletniji.

Na prošlom velikom natjecanju, Svjetskom prvenstvu u Rusiju, bili smo viceprvaci svijeta. Trebamo li si i sada postaviti tako visoke ciljeve?

– Hrvatska se za svako veliko natjecanje ozbiljno pripremila i svaki put opravdala svoj nastup. Naravno, nekada bolje, nekada malo lošije, ali uvijek smo bili bolji od nekih reprezentacija koje su imale bolje uvjete od nas. Na SP-u u Rusiji napravili smo fenomenalan posao, čestitke za to, ali moramo biti objektivni i reći da će se to teško ponoviti – govori Barić pa dodaje:

– Nije realno da ponovno budemo drugi ili da čak budemo prvaci jer ima reprezentacija koje su objektivno bolje od nas. Mi se moramo usredotočiti na to da igramo dobro i da pokušamo što bolje proći. Naravno da navijački svi priželjkujemo da ponovimo ono s Mundijala, ali ne trebamo si postavljati tako visoke ciljeve.

Trebat će nam navijači

Danas ćemo doznati protivnike u skupini, koga ne biste željeli?

– Ne bih volio igrati sa Španjolcima jer su, objektivno gledano, bolji od nas. Isto tako ne bih želio Engleze koji igraju sve bolje. Ne kažem da ne možemo s njima, ali ne bih to volio. Možda bismo se mogli nositi s Njemačkom koja se, doduše, popravlja, ali nije moćna kao što je to nekoć bila.

Na ovom Euru nastupit će 24 reprezentacije, a prvi put igrat će se diljem Europe, u 12 zemalja. Kako vam se sviđa taj koncept?

– Za nas je najbitnije da budemo u nekoj skupini koja će se igrati blizu Hrvatske jer tako bismo imali više navijača i veću podršku, što puno znači na takvom natjecanju.

To je, dakako, jako važno za nas. Međutim, kako vam se općenito čini taj koncept da se igra u više država?

– Možda se na neki način gubi ta draž velikog natjecanja jer se ne igra na jednom mjestu. Međutim, svakoj reprezentaciji i svim navijačima najbitniji je ostvareni rezultat. Tako da će sve to pasti u vodu nakon što vaša momčad ostvari nekoliko pobjeda. Tada više ne razmišljate o tim stvarima – zaključio je Barić.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije