SEHA liga

Bio je to trijumf želje, volje i talenta

17.11.2016.
u 10:00

Rukometaši Izviđač Central osiguranja u devetom kolu SEHA Gaszprom lige stigli su do prve pobjede u tom renomiranom natjecanju. Bio je to trijumf silne želje, volje i talenta. Skauti su to demonstrirali potezima, bacali su se doslovce na glavu da bi bili što sigurnije u pogađanju protivničke mreže, prekidali akcije Tatran Prešova vratarskim paradama, trpjeli i u žestini borbe, zadavali udarce… Ni ne sumnjamo da su pored oko 2000 ljubitelja rukometa u dvorani zaradili simpatije i svih koji su preko TV ekrana pratili utakmicu. Jednostavno, to pozitivno ozračje, taj naboj, prenosili su na okolinu, koja na takvo što ne može biti ravnodušna. Borbeni naboj skauta zbunio je i rukometaše Tatran Prešova koji su u prvom dijelu zaradili dva izravna isključenja – crvena kartona - Alexey Peskov u 17. minuti zbog prekršaja nad Šarcem, te Viacheslav Sadovyi u 26. minuti, prekršaj nad A. Grbavcem. Ne može se reći da su to bili namjerni udarci, prije bi se reklo da su bili potezi tipa “stanite ljudi, kud ste navalili”. Prvu dionicu rukometaši Izviđača CO odradili su kao u transu, otud i golemih 17:11, što u nastavku utakmice pribrani Slovaci nisu uspjeli anulirati. Ako u domaćim utakmicama protiv Celja PL i PPD-a Zagreb Fortuna nije htjela skaute, ovoga puta ih je zaista milovala. Još prije isključenja u 10. minuti Tatran je ostao bez gorostasnog 204 centimetra visokog Rabeka. Uglavnom, Izviđač CO je prvo poluvrijeme zaključio igrom i rezultatom iz snova. Međutim, daleko je to bilo od pobjede, jer je u nastavku pribrani Tatran opasno prijetio, iako su skauti u 32. minuti podigli na kolosalnih plus sedam, 18:11. Gosti predvođeni izvrsnim Dominikom Krokom u 43. stigli su na 21:19, imali su i 26:24 u 51. minuti, ali je Izviđač CO ovoga puta dobro odigrao završnicu. Podatak da se čak 11 domaćih igrača upisalo u listu strijelaca (!), pokazuje da je to bila pobjeda momčadskog duha, u kojoj su svi odigrali svoju rolu, što je ponekad izgledalo i iznad mogućnosti. S čak 14 obrana, od čega pet čistih zicera, Josip Kvesić nosio je momčad, čim bi zagustilo, on je bio tu. Zapaženi su bili i gostujući vratari Brazhnuk 11 i Chupryna s tri obrane, dok su strijelce Tatrana predvodili Cip s devet i dojmljivi Krok s devet pogodaka. Davor Mandić, rukometaš Izviđača:

- Prvo bih zahvalio publici, ona nam je bila vjetar u leđa. U proteklih pet dana dobro smo se pripremili za ovu utakmicu. Nemam riječi, prvi put smo u SEHA ligi osvojili bodove! Samo ovako trebamo nastaviti, bit će još
pobjeda.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije