Turnir u Međugorju

Bio je to festival dobrog rukometa

26.08.2017.
u 11:00

U Međugorju je završnim susretima na ŠC Međugorje, na podlozi od umjetne trave i ŠC Krstine u Međugorju, na asfaltnoj podlozi završio ovogodišnji međunarodni, 12 po redu, rukometni Memorijal “Stanko Sivrić“ - Premier cup Međugorje 2017.

Svečana dodjela

Završna svečanost dodjele pokala i medalja najboljima obavljena je na ŠC Krstine u Međugorju. Vrlo dobro organiziran međugorski rukometni memorijal održan je u organizaciji HRK Međugorje, u spomen na preminulog Stanka Sivrića, istaknutog sportskog djelatnika i bivšeg predsjednika HRK Međugorje. Petodnevni festival dobrog rukometa, mladosti i zabave okupio je 54 ekipe i 800 natjecatelja iz dvije europske zemlje: BiH i Hrvatske, koji su se natjecali u četiri dobne kategorije u ženskoj i isto tako u muškoj konkurenciji. Najbolji igrači i igračice po dobnim kategorijama su: Godište 2000: Najbolji igrač bio je Domagoj Alilović (Izviđač Ljubuški), a najbolja igračica Marina Nuić (Trogir). Najbolji vratar Marko Romić (RK Čapljina). Najbolja vratarka je Nikolina Petrović (Katarina Mostar). Najbolji strijelac bio je Ivan Stojić (HRK Međugorje), a najbolja golgeterka bila je Andrea Soldo (Katarina). Konkurencija 2002: Najbolji igrač bio je Jakov Neralić (PPD Zagreb), a najbolja igračica Iva Ševelj (Hoteli Makarska), najbolji vratar bio je Matej Mandić (Izviđač), a najbolja vratarka Nikolina Brnada (Grude). Najbolji strijelac bio je Mirko Žuvelek (Metković), Najbolja golgeterka Elena Cipetić (Katarina). Godište 2004: Najbolji igrač bio je Dijano Ćeško (Izviđač Ljubuški), a najbolja igračica Nina Piteša (Trogirka). Najbolji vratar bio je Roko Badurina (PPK Zagreb), a najbolja vratarka Luce Ravlić (Hoteli Makarska), Najbolji strijelac bila je Relja Kojčin (Ogulin), a u ženskoj konkurenciji najbolja golgeterka bila je Mia Miloš (Grude). U 2006. konkurenciji najbolji igrač bio je Hrvoje Rajič (Zrinjski), a najbolja igračica Nejra Pintul (Lokomotiva Mostar). Najbolji vratar bio je Luka Karačić (RA Čapljina), najbolja vratarka Roberta Novak (Metković), najbolji strijelac bio je Nikola Ljubić (Zrinjski), a najbolja golgeterka u ženskoj konkurenciji Nina Dodig (RA Čapljina).

Nagrade su dodjeljivali Nevenko Herceg Premijer Vlade HN županije, Marin Radišić načelnik Općine Čitluk, Predrag Smoljan predsjednik Općinskog vijeća Općine Čitluk i Josip Grbavac predsjednik Sportskog saveza Brotnjo.

U konkurenciji 2000-to godište, u muškoj konkurenciji prvo mjesto pripalo je RK Izviđač Ljubuški, a u ženskoj KRM Trogirka iz Trogira. Drugo mjesto pripalo je RA ČAPLJINA u muškoj, a HRK Katarina Mostar u ženskoj, treće mejsto osvojio je HMRK ZRINJSKI u muškoj, a u ženskoj ŽRK Metković .

U konkurenciji 2002 godište, prvo mjesto osvojio je RK PPD Zagreb, a u ženskoj HRK Katarina Mostar, u ženskoj RK Izviđač Ljubuški dijeli mjesto s HŽRK Grude, dok je treće mjesto pripalo RK Metković, a u ženskoj ŽRK Hoteli Makarska.

U muškoj konkurenciji 2004 godište prvi je RK Izviđač Ljubuški, a u ženskoj Trogirka Trogir, rugo mjesto pripalo je PPD Zagrebu, a u ženskoj Hotelima Makarska, treće mjesto u muškoj i ženskoj konkurenciji osvojio je Metković.

Revijalni susret

U konkurenciji 2006. prvi je Zrinjski u muškoj, a u ženskoj RK Lokomotiva Mostar, druga je u muškoj i ženskoj Čapljina, dok je treći Međugorje, a u ženskoj k Metković. Na turniru su igrače i igračice koji su dobili lakše ozlijede liječili liječnici iz Zagreba i Rijeke. Odigran je i revijalni rukometni susret između sudaca i liječnika s jedne i organizatora i trenera s druge strane. Susret je završio rezultatom 21:21.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?