Edson Arantes de Nascimento - Pele

Ovo su najbolje Peléove izjave!

Pele
BENOIT TESSIER/REUTERS
29.12.2022.
u 20:46

Sanjao je o tome kako će postati nogometaš, prolazio kroz razne životne prepreke, ali vjerojatno ni sam nije zamišljao koliki će zapravo utjecaj taj dječak iz Brazila imati na svjetski nogomet

Dvije godine nakon Maradone, otišao je još jedan od istinskih velikana.

Edson Arantes de Nascimento. Ili samo četiri legendarna slova. Pelé.  Rodio se 23. listopada 1940. u brazilskom Três Coraçõesu. I od tog dana započeo je njegov put koji ga je odveo prema svjetskom nogometnom preporodu.

Sanjao je o tome kako će postati nogometaš, prolazio kroz razne životne prepreke, ali vjerojatno ni sam nije zamišljao koliki će zapravo utjecaj taj dječak iz Brazila imati na svjetski nogomet, piše 24sata.hr

Najbolje Peléove izjave

Ljudi me uvijek pitaju: "Kad će se roditi novi Pelé?". Nikad. Moji otac i majka zatvorili su tvornicu.

Jednom je na utakmici u Senegalu golman tako plakao kad sam zabio da su ga morali zamijeniti! Izgubio je veliku okladu.

Jednom su me isključili u utakmici protiv Kolumbije. Publika je bila toliko nezadovoljna da je onda sudac sam sebe isključio!

Selidba u New York bila je izazovna, ali znao sam da ću uspjeti. Cosmos je za moj debi protiv Dallasa morao izgraditi nova parkirališta i stvoriti dodatna mjesta na stadionu. Osjećao sam se kao kod kuće.

Sretan rođendan Sir Eltonu Johnu. Jednom sam išao uživo gledati njegov koncert. Pokazao je na mene i morao sam pobjeći prije nego što je publika nasrnula na mene.

Nick Barmby (32 nastupa za Liverpool, 23 za englesku reprezentaciju, op.a.) je tu negdje po kvaliteti sa Zinedineom Zidaneom, Paolom Maldinijem i Ronaldom.

Messi? Kako možete usporediti dečka koji dobro puca glavom, puca lijevom i desnom i drugoga koji puca s jednom nogom, ima samo jednu kvalitetu i ne puca dobro glavom?

Neymar? U reprezentaciji je on samo običan igrač. Ima veliku odgovornost i njegova je najveća briga promjena stila, promjena frizure. Koju god utakmicu igramo izvan Brazila, ne igra dobro. Nije on taj.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije