Premier liga

Bilić odlučio prvaka? West Ham srušio Tottenham u londonskom derbiju!

Getty Images
06.05.2017.
u 07:32

West Ham je s 1:0 srušio Tottenham i tako najvećim gradskim rivalima možda i upropastio šanse za osvajanjem naslova prvaka

Slaven Bilić je proživio tešku sezonu, morao se nositi sa snažnim kritikama, a sada je napokon sa svojim igračima osjetio malo zadovoljstva i slavlja. Naime, West Ham je u londonskom derbiju s 1:0 srušio Tottenham i tako najvećim gradskim rivalima možda i upropastio šanse za osvajanjem naslova prvaka!

Navijači Tottenhama su se na početku utakmice prisjetili bivšeg igrača Aarona Lennona koji je zbog stresa doživio psihički slom. Pjevali su mu: "There's only one Aaron Lennon", piše Goal.

Veliku je priliku Tottenham imao u 22. minuti preko Harryja Kanea koji je u samo pet sekundi dva puta pucao po golu, ali mu je oba puta udarac skinuo Adrian. Do kraja je poluvremena opasan pokušaj imao Christian Eriksen, ali je njegov udarac u 37. minuti prozujao pokraj lijeve vratnice.

Zanimljivo je da je West Ham imao bolji posjed lopte na utakmici, ali je Tottenham taj koji je imao ozbiljnije prilike, barem u prvom dijelu igre.

Adrian je sjajno obranio i u 64. minuti kada je sjajnom obranom zaustavio udarac Heung-Min Son, a samo minutu kasnije West Ham je i poveo!

Akciju je započeo i završio Manuel Lanzini - čovjek koji najviše voli zabijati u derbijima s Tottenhamom. Lopta je kružila oko gola suprsa, braniči je nisu uspjeli izbaciti, a Argentinac ju je napokon dočekao sam na četiri metra i sigurno pospremio u mrežu. Lanzini je u 14 londonskih derbija postigao devet pogodaka.

West Ham se nakon postignutog pogotka nije povukao nego je nastavio napadati, a veliku priliku za udvostručenje vodstva je imao Jonathan Calleri, ali ga je zaustavio Hugo Lloris.

Tottenham je ovim porazom ostao na četiri boda zaostatka za vodećim Chelseajem, a ako momčad Antonija Contea dobije u ponedjeljak Middlesbrough, odvojit će se na sedam bodova. West Ham je skočio s 15. na devetu poziciju. Tottenham će do kraja odigrati tri utakmice, a Chelsea četiri...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije