Koševo

BiH propustila dobre prigode protiv Engleza

lopta
Dalibor Urukalović/PIXSELL
13.11.2015.
u 06:45

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je protiv Engleske 0:0 u četvrtoj kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo 2017. Tako su bh. nogometaši osvojili prvi bod u skupini 9, prekinuvši neuspješnu seriju od tri poraza i zaustavivši Engleze, koji su prethodno zabilježili dvije pobjede.

Pickford siguran

Bh. nade zaprijetile su prvi put u 7. minuti utakmice, kada je Redžić šutirao sa 20-ak metara, a vratar gostiju Pickford odbranio. U 14. minuti nakon prodora i ubačaja Hajradinovića s lijeve strane, lopta se odbila do Damira Sadikovića, čiji je udarac sa 20 metara otišao preko gola. Englezi su pokušali preko Chambersa, koji je glavom pucao dobro pucao, ali malo iznad grede. Na odmro se otišlo bez golova.

U 51. minuti Ćerimagić je šutirao preko gola s nekih 25 metara, da bi Sadiković u 63. bio neprecizan. Na drugoj strani, Ward Prowse pucao je sa 20 metara iz okreta u 67. minuti, ali je lopta završila pored lijeve vratnice. Engleska je ostala s igračem manje u 71. minuti, kada je Stephens zaradio crveni karton zbog prekršaja nad Ćerimagićem.

Dvije minute kasnije Hajradinović je izveo slobodan udarac iz kosa s desne strane, a Pickford krajnjim naporom izbacio loptu u izvan igrališta. Mada su Nestorovićevi puleni imali brojčanu nadmoć na terenu nisu je uspjeli barem jednim okrenuti pogotkom.

Veliki promašaj

Favorit je propustio zadnju priliku preko Chambersa, koji je udarcem glavom sa osam metara šutirao pored desne stative u drugoj minuti sudijske nadoknade.

BiH će nastaviti kvalifikacije 25. ožujka naredne godine gostovanjem kod Kazahstana. Trenutačno bh. vrsta ima jedan bod i nalazi se na zadnjem mjestu skupine 9 kvalifikacija za EP.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije