Košarka: Kvalifikacije za SP u Kini

BiH prenosi dvije pobjede u sljedeći krug

04.07.2018.
u 07:15

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je 79:77 u Antwerpenu od Belgije u posljednjem susretu 1. ciklusa kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini. Izabranici Duška Vujoševića nisu uspjeli izboriti pobjedu koja bi im donijela više izgleda u sljedećem krugu kvalifikacija. Belgiji pobjeda ništa nije mijenjala na ljestvici.

BiH ide u drugi krug

Unatoč porazu, najprije od Francuske u Tuzli, pa potom i od Belgije, BiH se plasirala u sljedeći krug kvalifikacija gdje će je čekati teški protivnici. U novoj skupini igrat će s Francuskom koja ima 6-0 omjer iz kvalifikacija, pa potom Češkom 5-1, Finskom i Rusijom 3-3 te Bugarskom koja ima isti omjer pobjeda i poraza kao i BiH 2-4. Tri najbolje plasirane reprezentacije izborit će pravo nastupa na SP-u. BiH čeka 6 susreta s Bugarskom, Češkom i Finskom. Bodovno su Francuzi odmaknuli, a blizu njih su i Česi koji su gotovo sigurni putnici za SP. Stoga je za očekivati kako će se velika borba voditi za 3. mjesto između Rusije, Finske, Bugarske i BiH.

Mnogo toga za popraviti

Najviše izgleda imaju Rusi, dok BiH mora mnogo toga popraviti ne samo u igri i odabiru igrača već i nizu drugih stvari koje utječu na reprezentaciju. Ako odziv bude kao u tek proteklom razdoblju i bez NBA igrača, sigurno će odlazak na SP biti itekako otežan. Nakon poraza od Belgije izbornik Vujošević čestitao je domaćinu, ali istaknuo kroz što sve je prošla njegova reprezentacija.

- Pripremali smo se u složenim uvjetima, što zbog ozljeda, što zbog situacije s NBA, kada su susreti zakazani 5 dana nakon drafta, imali smo igrače koji nemaju ugovore (Nurkić i Musa) i izgubili smo ih. Imali smo 10 izostanaka, opravdanih i neopravdanih. BiH je mala država koja je trpjela odljev igrača, prije svega, u Hrvatsku i Srbiju, a sada se to događa i s Turskom - istaknuo je Vujošević te zaključio kako je reprezentacija igrala u iznimno teškoj skupini i da je ponosan na igrače koji su se odazvali pozivu i kako su igrali protiv momčadi koja je dokazano snažna.

U trećem krugu kvalifikacija BiH neće igrati protiv Rusije i Francuske s kojima je igrala u prijašnjoj fazi, pa će prvi susret posljednjeg kruga kvalifikacija odigrati 13. rujna na gostovanju kod Finske, a 3 dana kasnije bit će domaćin Češkoj. Nakon toga zmajeve čeka susret 30. studenoga na gostovanju kod Bugarske, a 3 dana kasnije BiH je domaćin i Finskoj. Kvalifikacije za SP završit će u veljači 2019., kada će BiH 21. veljače ugostiti Češku, a potom 24. veljače kvalifikacije zaključiti susretom na svom parketu protiv Bugarske. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije