KATASTROFA: LUKSEMBURG - BIH 4:1

Reprezentativci BiH se ponovno osramotili i drugi put u pet mjeseci izgubili od Luksemburga

16.11.2023.
u 21:49

Nogometaši reprezentacije Bosne i Hercegovine nastavili su se blamirati u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, a večeras su drugi put u pet mjeseci poraženi od Luksemburga koji je na domaćem terenu slavio s 4:1.

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine priredila je još jedno veliko razočarenje svojim navijačima i izgubila na gostovanju kod Luksemburga sa 4:1 u meču 9. kola kvalifikacija za Euro 2024. godine.

Da će ovo biti još jedno košmarno večer najavio je Mathias Olesen golom već u 7. minuti nakon što je iskoristio uspavanost obrane. Mučio se bh. tim, a onda je u 27. minuti nakon prekršaja Amira Hadžiahmetovića dosuđen jedanaesterac.

Prije nego će Rodrigues izvesti najstrožiju kaznu i pogoditi za 2:0, navijači BiH su bakljama zasuli teren i izazvali prekid. Ni drugo poluvrijeme nije donijelo bolju igru bh. reprezentacije. Nakon jedne akcije Luksemburga i centaršuta s lijeve strane, Nihad Mujakić je loptu proslijedio u vlastitu mrežu.

BiH je tek pred kraj susreta uspjela nešto kreirati. Prvo je u 78. minuti Said Hamulić šutirao glavom, a lopta je otišla tik proed gola. Nakon toga najbolja šansa za bh. tim. Smail Prevljak je petom proigrao Ermedina Demirovića koji se našao „oči u oči“ sa protivničkim golmanom i promašio zicer. 

Renato Gojković je u 93. minuti dao gol nakon ubačaja Harisa Hajradinovića. I onda je Rodrigez dao još jedan gol za konačnih 4:1.

Kakve su ovo kvalifikacije za reprezentaciju BiH, dovoljno govori činjenica da ju je Luksemburg pobijedio dva puta.

Ostala je Bosna i Hercegovina na petom mjestu od šest reprezentacija u skupini J sa samo devet bodova, a iza je samo Lihtenštajn koji nema niti jedan. Luksemburg je zbog pobjede Slovačke nad Islandom, usprkos pobjedi nad Zmajevima, ostao bez šansi za EP jer je treći s 14 bodova.

Pored Slovačke, iz ove skupine na Euro putuje Portugal kao lider.

BiH će u posljednjem kolu kvalifikacija u nedjelju ugostiti Slovačku u Zenici.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije