Kvalifikacije: Reprezentacija BiH večeras (20.45 sati) gostuje kod Andore

BiH je pobjeda protiv Andore potrebna zbog boljeg ozračja

nogomet
Foto: VL FOTO
28.03.2015.
u 10:25

Samo pobjede i bodovi mogu popraviti i vratiti pozitivno ozračje koje je vladalo prije ovog ciklusa kvalifikacija

Kako do medalje? Do medalje se dolazi kada pobijediš sve protivnike, nekima nabiješ kompleks niže vrijednosti, da bi se u sljedećim utakmicama “znalo tko je gazda”. Do medalje na Europskom nogometnom prvenstvu dolazi se tek nakon što se netko kvalificira, a do tog procesa treba se prvo potruditi i ponovno brendirati ime reprezentacije BiH na sportskom planu.

Težak posao

Nimalo lagan posao za skupinu stručnjaka okupljenih oko Nogometnog saveza BiH, jer su propustili neke brze vlakove, koristeći se iz navike linijama manjeg otpora, koje narodi ove zemlje jednostavno zovu ‘lokalima’. Danas je pred izabranicima Mehmeda Baždarevića reprezentacija Andore (20.45 sati), koja nikada nije ni imala većih ambicija u nogometnom svijetu, ali se uvijek trudila ponuditi najbolje što može u danom trenutku. Večeras bi se trebali radovati oni najmlađi kojima su Džeko, Spahić, Pjanić, Begović, i ostali u plavom dresu mjere za uspjeh u životu. Večerašnja igra, a trebala bi i pobjeda, mora donijeti više nego što nam trenutačno treba - bodove. Moramo se izboriti i dobiti bolje ozračje oko reprezentacije, učiniti da se više vrednuje pokazano na travnjaku i ostvareni rezultati. Koliko se protekle jeseni uradilo “u prazno”, najbolje govori podatak kako ovih dana nema velikog pokreta bh. navijača “na Andoru”.

Stvaranje ozračja

Nogomet se igra za golove i gledatelje, nogomet se igra s “rajom” i za “raju”. Iako su mnogi od nogometa napravili biznis, kod nas je to na klupskoj razini misaona imenica i zbog toga je BiH potreban reprezentativni brend zmajeva.

Vahid Halilhodžić je na okupljanje reprezentacije pozvao čak 40 Japanaca i prekjučer slavio pobjedu od 2:0. Nije to bila neka igra spomenute reprezentacije protiv Tunisa, ali se pobjedom stvara pozitivno ozračje, stvara se snažna momčad nekoliko milijuna onih koji imaju isti cilj. Ako je cilj reprezentacije BiH neka medalja, za nju će biti potrebno puno viših sila i snage nego što je imaju neki oko reprezentacije. Navijačima treba bolje ozračje, kakvo je bilo ranije, ambijent pobjede je značajan, barem se po medalje u Francusku putovalo i “Ćirom”.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije