snašla se

Bh. prvakinja u plivanju Iman Avdić trenira u plasteniku

Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/5
25.04.2020.
u 08:15

Juniorska prvakinja BiH u plivanju Iman Avdić pronašla je način kako trenirati i u vrijeme pandemije koronavirusa, a njena priča je došla i do Reutersa koji je napravio reportažu o trinaestogodišnjoj djevojčici.

Naime, Iman Avdić i njen otac Evelin su djedov plastenik u Doboj Jugu pretvorili u prostor za plivanje.

U plastenik su smjestili bazen veličine 3x2, a Iman svakodnevno tu vježba uz konopac koji pomaže za stvaranje otpora dok pliva u mjestu.

Foto: Armin Durgut/PIXSELL, ilustracija

"Ovo je na neki način jako čudno za mene, ali sve se može obaviti kao i prije samo na malo drugačiji način. Moj otac i ujedno trener ima isti režim kao i prije, samo što sada radimo na minute, a prije smo radili na metražu. Meni je jako lijepo ovdje i sretna sam što mi je omogućeno da plivam. Mogu se ovome prilagoditi, ali mi jako nedostaje bazen", rekla je Iman, koja drži državne rekorde na 50 i 1.500 metara slobodnim stilom, 100, 200, 400 metara mješovitim stilom te 200 metara delfin, leđno i prsno.

Foto: Armin Durgut/PIXSELL, ilustracija

Njezin otac Evelin ističe kako u ovom razdoblju treninzi funkcioniraju kako se snađu.

"Prvo smo krenuli s treninzima na suhom, a to smo radili svakodnevno. Kako živimo u Sarajevu penjali smo se na Bjelašnicu. Nakon toga smo došli na ideju kako bi mogli pokušati plivati na način da plivamo u mjestu, a da čuvamo osjećaj za vodu i uspjeli smo to učiniti s ovim našim malim izumom", dodao je Evelin, prenosi Klix. 

Foto: Armin Durgut/PIXSELL, ilustracija

Iman je na kraju izrazila nadu da će uskoro biti mogoće vratiti se bazenu i natjecanjima. 

Foto: Armin Durgut/PIXSELL, ilustracija

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije