Prvenstvo Srbije

Bh. atletičari u Beogradu oborili pet državnih rekorda

atletika
06.02.2017.
u 20:14

Proteklog vikenda bh. atletičari nastupili su na Prvenstvu Srbije za seniore, gdje su oborili pet državnih rekorda u različitim kategorijama.

Nakon što je Amel Tuka oborio rekord Rusmira Malkočevića na 400 metara u dvorani, mladi Tuzlak se potrudio da obori rekord na 200 metara. Alisa Bečić i Aleksandra Roljić su popravili rekorde na 400 metara, odnosno 800 metara, a postavile su nove rekorde na 200 metara, odnosno 400 metara, javlja Fena.

Trener Mehmed Lokmić izrazio je zadovoljstvo za svoje pulenke. Ističe da bi bilo preambiciozno očekivati normu, s obzirom da su norme visoko postavljene, ali da u svakom slučaju, ukoliko bi se sve poklopilo, može se očekivati dobri rezultati Alise Bečić.

Dodao je da postoji mogućnost da će Bečić naredni nastup imati već narednog vikenda na još jednom natjecanju u Beogradu, ali taj nastup ovisi isključivo od financija.

Rusmir Malkočević, nakon priprema s hrvatskim reprezentativcima, svoju prvu utrku je imao u Beogradu, u subotu, prvog dana natjecanja. Utrku na 400 metara istrčao je za 49,03. Drugog dana natjecanja je nastupio u utrci na 200 metara. Dionicu je istrčao za 22.67, te je oborio rekord star 19 godina, a bivši vlasnik rekorda je Sarajlija, Irvin Tahmaz.

Mlada Banjolučanka Aleksandra Roljić, nastupala je oba natjecateljska dana. Prvi dan je popravila svoj rekord mlađih juniorki na 400 metara. Utrku je istrčala za 59.17. Drugog dana nastupila je u utrci na 800 metara. Oborila je rekord u tri kategorije, mlađe juniorke, juniorke i seniorke. Utrku je istrčala za 2:15.75.

Već narednog vikenda bh. mlade atletičare očekuje Prvenstvo Balkana za mlađe juniore u Turskoj, a nakon toga i za seniore. Do oba natjecanja, atletičari će nastupiti i na nekoliko mitinga, priopćeno je iz Atletskog saveza BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije