Elvedin Dino Begić

Bez obzira na rezultat utakmica u NSBiH vjeruju Baždareviću

baždarević
19.10.2015.
u 11:27

Elvedin Dino Begić, predsjednik Nogometnog saveza BiH, kaže kako nije zadovoljan ishodom žrijeba, koji nam je dodijelio Irsku, koju smatra jako opasnom reprezentacijom, ali vjeruje kako će stručni štab i igrači dati sve od sebe da se plasiramo na Euro.

Begić je, također za Goal, razjasnio situaciju oko ugovora koji Mehmed Baždarević ima sa NSBiH.

"Baždarević ima ugovor do kraja kvalifikacija, a koji podrazumijeva i utakmice baraža, te plasman na Euro. U slučaju da se ne plasiramo na EP, taj ugovor prestaje važiti. To je pravno-formalno. Međutim, moralno gledajući, izbornik je zaslužio priliku da reperezentaciju vodi i u narednom kvalifikacijskom ciklusu za SP, a to smo mu nedvojbeno stavili do znanja i prije utakmica protiv Velsa i Kipra. Uvjerio nas je da radi dobar posao i za nas, bez obzira na rezultat utakmica u baražu, vjerujemo Baždareviću", kaže predsjednik NSBiH Elvedin Begić.

Podsjetimo, Baždarević je bh. reprezentaciju preuzeo nakon 4. kola, kada su imali samo dva boda, a s njim su osvojili 15 od mogućih 18 i plasirali se u baraž, gdje BiH čekaju utakmice protiv Irske, najprije 13. studenog u Zenici, a zatim i 16. studenog u Dublinu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije