Otvaranje sezone

Bez bijele zastave odlaze u goste kod Mladosti

22.07.2017.
u 10:00

S novim trenerom Ivicom Bonićem, te s brojnim promjenama u kadru, nogometaši Viteza kreću u novu premijerligašku sezonu. U prvom kolu, danas gostuju kod Mladosti u Doboju kod Kaknja (17.30), a uz navedene promjene, uz stanje koje je bolje nego što je do prije 10-ak dana, Vitez i dalje prati niz problema.
Ostali bez igrača
Naime, Vitez je u ovom prijelaznom roku ostao bez 12 igrača, a isto toliko ih stiglo u klub, nekolicina provjerenih, iskusnih kao što su Brekalo (Široki), Miletić (Dugopolje), Karić (Olimpik, Zukić (Travnik), Šantić, bivši kapetan Viteza (povratnik iz Italije)… No, među novim igračima su i mladići, tvrdi se vrlo talentirani, ali bez pravog nogometnog iskustva, vratar Ćutahija, bivša nada Željezničara, Vukoja i Bojo, bivši juniori Širokog, Tipurić i Vranjić s nogometnom školom Zrinjskog, Salmin Đogić (Travnik), Đorđe Ćosić (posudba iz Zrinjskog). Dodatni problem svakako je što za neke od prinova još uvijek nije stigla papirologija i neće moći nastupiti protiv Mladosti.
- S pripremama smo, iz poznatih razloga, kasnili, u hodu smo kompletirali momčad i još uvijek je nismo kompletirali. Evo, na završnom treningu pred start prvenstva, imam 19 igrača (tri vratara), a čak petorica nemaju pravo nastupa protiv Mladosti, pa ćemo zapisnik popuniti imenima naših juniora koji, objektivno, bar za sada, nisu u prvom planu. No, što je tu je, iznoseći ove probleme ne pokušavam unaprijed tražiti alibi za eventualni neuspjeh. To mi nije ni na kraj pameti, vjerujem da ćemo mi dobro odigrati na startu prvenstva, a obećati mogu da će svi koji budu igrali dati sve od sebe. A onda ni uspjeh protiv Mladosti nije nedostižan. Međutim, jasno je, u ovom susretu Mladost je favorit, s pripremama su startali na vrijeme, pravodobno su popunili igrački kadar, imali su dovoljno vremena za uigravanje… Ali, ponavljam, predaje nema, poručio je Bonić, iako je, tu dvojbe nema, još uvijek “na stotinu muka”.
Momčad će i u ovoj sezoni kapetanski predvoditi iskusni Ivan Livaja, u momčadi “kartica za sve”. Jer, po potrebi, uvijek bez ikakvog prigovora, igrao je na raznim mjestima u momčadi i uvijek s maksimalnim angažmanom, kapetanski s primjerom za suigrače koji su s njim na terenu.
Promjene
- Naša momčad je iz temelja promijenjena i tek nas je nekolicina iz prošlogodišnjeg kadra. S igračima koji su nam pristupili (osim Brekala koji je u Vitezu od prvoga dana priprema) nismo imali vremena, ni dobro se upoznati, a o uigravanju da i ne govorim. Međutim, raduje nas, sve je u proteklih 7 - 8 dana krenulo na bolje. Novi ljudi u klubu, mislim na rukovodeću strukturu, napravili su promptno nove važne iskorake, donijeli su optimizam u momčad, među navijače. Idemo mi (igrači i stručni stožer op.a.) raditi svoj posao. Znamo mi da je u ovom startnom susretu favorit Mladost, ali naše je stajalište, zajednička odluka, nema predaje unaprijed ma kako se protivnik zvao. Idemo po onoj staroj – “svi za jednog, jedan za sve”, pa “komu opanci, a komu obojci”, kazao je kapetan Viteza, iskusni Ivan Livaja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?