Odlazak ikone

Benzema posljednji put zaigrao za Real! Modrić ga zamijenio, Bernabeu je gorio

04.06.2023.
u 20:55

Karim Benzema (35) na kraju sezone odlazi iz Real Madrida. Još se ne zna gdje će francuski napadač nastaviti karijeru, ali izvjesno je da će se uputiti u saudijski Al Ittihad, koji mu je navodno ponudio 400 milijuna eura za dvije sezone.

Benzema je u Real stigao kao 21-godišnjak još 2009. iz Lyona u transferu vrijednom 35 milijuna eura. U 14 sezona u Realu osvojio je za klub rekordnih 25 trofeja (koliko ima i Marcelo), od čega po pet Ligi prvaka i svjetskih klupskih prvenstava, po četiri La Lige te španjolska i europska superkupa, kao i tri Kupa kralja.

Benzema je na oproštaju od Reala u svojoj zadnjoj utakmici zabio gol. Postigao ga je iz penala u 72. minuti protiv Athletic Bilbaa z akonačnih 1:1, a čim je zabio, uz ovacije Bernabeua ga je zamijenio Luka Modrić.

Aktualni je osvajač Zlatne lopte i drugi najbolji strijelac u povijesti Real Madrida s 354 postignuta pogotka. To je napravio u 648 utakmica, po čemu je peti na vječnoj ljestvici nogometaša Reala s najviše nastupa za klub.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije