Boksačka revija na pecari

Beljo oduševio i obranio naslov

beljo
18.10.2015.
u 06:15

Damir Beljo je u ispunjenoj Pecari obranio naslov europskog WBO prvaka. “Mostarski bombarder” pružio je odličan meč te je uvjerljivo svladao njemačkog izazivača afganistanskih korijena Mohammeda Rasulija. Beljo je pobjedu ostvario uvjerljivim rezultatom i jednoglasnom sudačkom odlukom. - Hvala dragom Bogu što mi pomaže na mom putu i što mi je pomogao da obranim WBO naslov. Bio je to jedan strašan meč, kako sam uostalom i najavio kad sam govorio o Rasuliju kao protivniku. Ruke mi se danas “raspadaju” od silnih udaraca koje sam uputio, želio sam pobijediti nokautom, ali protivnik je izdržao sve što sam usmjerio na njega, počeo je razgovor Damir Beljo.

Besprijekorna fizička sprema

Prvi put Beljo je boksao meč od 12 rundi. Kondicija i takozvani “cardio” kod njega su bili na vrhunskoj razini. - Za to mogu zahvaliti svojim trenerima Damiru Miletiću i Damiru Zupcu, kao i Ivanu Dijakoviću kod kojega sam veliki dio priprema odradio u kampu u Njemačkoj. Svi oni su mi pomogli da se besprijekorno pripremim za meč, a jako mi je drago što sam pokazao kako mogu boksati i 12 rundi u istom ritmu. Ovim bih putem zahvalio gospodinu Draganu Čoviću, pokrovitelju meča, premijeru Nevenku Hercegu, ljudima iz svog BB Boxing Promotiona, svojim prijateljima, sparing-partnerima, kumu Boki (Boris Bošnjak nap.a) koji je učinio to da sam bio u potpunosti isključen iz organizacije te sam se samo koncentrirao na meč. Pobjedu BiH posvetio sam svojoj supruzi koja me nije mogla pratiti uživo, nego me je gledala na TV-u jer čuva naše dijete. Veliku zahvalu dugujem svojoj obitelji koja je uvijek uz mene - dodao je Beljo. Nažalost, veliki Beljin uspjeh mnogi su mediji pratili iz drugog kuta, koji je bio sve, ali ne i sportski. Beljo je prilikom izlaska uz pjesmu “Hercegovina u srcu”, koju je uživo izvodio Ranko Boban, kao i uvijek izišao s tri zastave. Prilikom intoniranja himne BiH manji dio gledatelja je zviždao. Beljo je dao do znanja da mu to smeta te im pokazao da prestanu, što su oni i učinili.  - Tek kada sam došao kući i pogledao napise na internetu, vidio sam kakvu je to dimenziju dobilo. Mislim da nisam uradio ništa posebno. Svi bi tako u toj situaciji trebali postupiti. U svakom društvu imate manju skupinu koja radi takvo nešto. Drago mi je što su prestali i utihnuli jer su vidjeli da mi se to ne sviđa. Poslije su svi bili veličanstveni i cijelo vrijeme su navijali za mene. Želim zahvaliti domaćinima sa Širokog Brijega, Mostarcima, Ramljacima, prijateljima iz Sarajeva, Banje Luke, Hrvatske i Srbije. Za publiku na Pecari imam samo riječi hvale.

Napad na svjetski naslov

Beljo je ovom obranom naslova došao u još bolju prigodu za napad na naslov svjetskog WBO prvaka. Već osvojeni naslov WBO prvaka je po sebi uspjeh, jer u boksačkoj povijesti BiH to prije njega nije uspio nitko. - Sada se nalazim u još užem krugu izazivača. Poljak Glowicki je aktualni prvak i on bira protivnika, a ja zbog svog stila boksa imam veliku prigodu dobiti mogućnost za napad na taj naslov. Taj meč bi se tada održao u Las Vegasu, a nadam se kako bi se onda tamo vijorila zastava BiH - zaključio je Beljo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije