Reprezentacija BiH

Baždarević: Raduje me forma igrača

Mehmed Baždarević
31.10.2015.
u 13:44

Izbornik nogometne repezentacije BiH Mehmed Baždarević početkom sljedećeg tjedna će objaviti popis nogometaša na koje će računati za mečeve baraža protiv Republike Irske.

Najbolji nogometaši BiH 13. i 16. studenog protiv Iraca će igrati dvije utakmice baraža za nastup na europskom prvenstvu u Francuskoj sljedeće godine, a Baždarevića raduje forma i zdravstveno stanje bh. reprezentativaca.

- Raduje me forma naših igrača, koja je na mnogo boljoj razini nego u proteklom razdoblju. Imamo mnogo manje problema, ozljede su nas zaobišle i nadam se da će tako biti do utakmica baraža. Računam na igrače koji su iznijeli protekle kvalifikacije da će privesti baraž kraju. Ako zadrže formu i ostanu neozlijeđeni sumnjam da će u ekipi biti nekih novih imena, izjavio je Baždarević za Fenu.

S druge strane, iz Irske dolaze informacije o ozljedama reprezentativaca te zemlje. Baždarević smatra da ta ekipa ima dovoljan izbor igrača koji mogu upotpuniti upražnjene pozicije.

 - Irska se nalazi u situaciji u kakvoj smo mi bili prije nekog vremena, ali ta zemlja ima mnogo igrača u opticaju, od kojih su neki možda i bolji od standardnih reprezentativaca. Naravno da je neigranje nekih njihovih igrača olakšavajuća okolnost, ali mi trebamo misliti na našu igru. Najvažnije je da se spremimo psihički i fizički, te dočekamo ove utakmice s pobjedničkim mentalitetom, objasnio je izbornik BiH.

Dodao je da će za revanš susret u Dublinu računati i na Muhameda Bešića, koji zbog suspenzije ne može igrati prvi meč u Zenici, a koji se tek nakon ozljede vratio treninzima u svom klubu Evertonu.

- Znamo da nam je Muhamed potreban. Ako se u potpunsti oporavi od ozljeda i bude spreman fizički, sigurno je da ću računati da obavi zadatke koje mu budu postavljeni pred njega, zaključio je Baždarević.

Prvi meč baraža za nastup na europskom prvenstvu u Francuskoj 2016. godine BiH i Irska će igrati na stadionu ''Bilino polje'' u Zenici 13. studenog, dok će revanš biti odigran tri dana poslije u Dublinu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije