Nogomet

Baždarević: Pratimo igre reprezentativaca

Football Soccer - Bosnia v Cyprus - 2018 World Cup Qualifier Football Soccer - Bosnia v Cyprus - 2018 World Cup Qualifier - Bilino Polje stadium, Zenica, Bosnia and Herzegovina - 10/10/16. Bosnia's  head coach Mehmed Bazdarevic reacts during the match aga
27.01.2017.
u 09:00

Izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević za vrijeme kraćega boravka u Sarajevu razgovarao je s rukovodstvom Nogometnog saveza BiH o planovima za iduće razdoblje te što se trenutačno nalazi u fokusu zanimanja stručnog stožera reprezentacije.

Analiza

Baždarević objašnjava što je obilježilo proteklih nekoliko mjeseci, ističući kako je izvršena analiza što se uradilo u kvalifikacijama te drugim aktivnostima.

- Za svakog igrača je napravljeno detaljno izvješće, sa svim relevantnim podacima. Dosta sam putovao, sudjelovao na tri seminara na kojima sam imao priliku razmijeniti iskustva s kolegama trenerima. Osim toga, nekim od naših igrača već su počele pripreme ili nastavljena prvenstva, tako da smo stalno u kontaktu i pratimo njihovu formu, izjavio je Baždarević.

Govorio je i o formi bh. reprezentativaca, istaknuvši kako igrači koji su standardni u svojim klubovima, igraju jako dobro i time može biti zadovoljan. Međutim, kako je dodao, ima nekoliko njih koji su bili ozlijeđeni ili su promijenili klub te im treba dosta rada i truda da dođu do odgovarajuće forme i izbore mjesto u svojim timovima.

Stekao pravo nastupa

- Od novih igrača Pavlović iz Sampdorije stekao je pravo igrati za reprezentaciju. Ima tu još nogometaša koje pratimo, ali o njima ne bih sada govorio. Bitno je da igrači poput Krunića i Cimirota svojom igrom i formom potvrđuju da nismo pogriješili što smo im pružili priliku biti u A timu, rekao je Baždarević, prenosi službena stranica NS BiH.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?