izbornik BiH

Baždarević: Hrvatska mora izbaciti Grčku i dohvatiti SP u Rusiji!

17.10.2017.
u 19:58

Grčka je u dodatne kvalifikacije stigla iz skupine H gdje su izabranici Michaela Skibbea upsali pet pobjeda, četiri remija i jedan poraz. Na koncu upisali 19 bodova, pa iza sebe ostavili Bosnu i Hercegovinu, Estoniju, Cipar i Gibraltar.

Prva je lakoćom bila Belgija. Velika borba za drugo mjesto vodila se između Grčke i BiH, a na kraju su se nogometaši Mehmeda Baždarevića morali zadovoljiti trećom pozicijom. No, izbornik BiH vjeruje kako će Hrvatska preko Grčke osigurati plasman na Svjetsko prvenstvo.

"Čak bih rekao da Hrvatska mora izbaciti Grčku i dohvatiti SP u Rusiji! Razlika u kvaliteti ove dvije momčadi je evidentna, ali siguran sam da ni Hrvatskoj u tim utakmicama neće biti lako. Svi znamo da Grčka igra čvrsto i organizirano, u svojoj igri rade i dosta provokacija. I na to Hrvatska mora biti spremna" rekao je u razgovoru za Goal izbornik BIH Mehmed Baždarević, pa dodao:

"Igrački tu ne bi trebalo biti nikakvog razgovora, Hrvatska je puno bolja i kvalitetnija momčad, ali za prolaz u Rusiju morat će biti na svom najboljem nivou. Ima dosta stvari u njihovoj igri na koje treba paziti i koje treba stručno analizirati, to bi sada trajalo satima. Ali, Hrvatskoj dajem punu podršku, a ja sam Daliću na raspolaganju ako me zatreba za bilo kakvu pomoć."

Koje su prednosti i mane njihove igre?
"Velika prednost im je ta kolektivna igra, svi se brane, pa ih je teško probiti. Rekao bih da na taj način troše suparnika, a onda uvijek dočekaju jednu svoju šansu. Prilično su neugodni u prekidima, ali i imaju dva-tri pojedinca na koje treba obratiti pažnju. Ipak, treba biti realan, daleko je to sve od individualne kvalitete hrvatskih igrača. Primaju malo golova, defanzivno stoje dosta dobro."

BiH je s Grcima odigrala 1:1 u gostima, primivši gol u 95. minuti, i 0:0 u Zenici. Grci ne igraju nimalo atraktivno...
"Njihova se igra temelji na fanatičnoj borbenosti. Takav način igre nije omiljen kod navijača, niti kod pravih ljubitelja nogometa. Oni doslovno obrambeno krvare 90 minuta, fizički i psihički troše suparnika, a onda su u stanju iz jedne šanse zabiti gol. Hrvatska je neosporno bolja momčad, no treba biti pažljiva. Mi smo ih dva puta nadigrali, ma i više od toga, ali nismo imali deset posto onoga što ima Hrvatska da ih pobijedimo."

Što Hrvatsku očekuje u uzvratu?
"U Grčkoj je dosta teško igrati, ali mi smo ih u takvom ambijentu nadigrali. Čak bih rekao da je Grcima lakše igrati vani gdje se isključivo brane. Ako Hrvatska u uzvrat stigne s pozitivnim rezultatom, Grci će se morati otvoriti i tu nemaju baš nikakve šanse. Nikakve! Samo da Hrvatska u prvoj utakmici uhvati taj pozitivan rezultat, onda će sve biti puno lakše. I to je ključ cijele priče o prolasku u Rusju. Veliki sam optimist, siguran sam da Hrvatska ide na Svjetsko prvenstvo" završio je Baždarević.
Mehmed Baždarević je nastavio:
"Hrvatska je dobila suparnika po mjeri, ali i protivnika za kojeg sigurno ima dovoljno oružja. Grčku se ne smije olako shvatiti, u tom slučaju oni svakome mogu biti izuzetno neugodni. Evo, vidjeli smo da su u kvalifikacijama i Belgiji napravili velike probleme, nama također."

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije