izbornik

Baždarević: Grci neće doći da se brane

01.06.2017.
u 14:30

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas se okuplja na Ilidži, gdje će početi pripreme za kvalifikacijski susret protiv Grčke za odlazak na svjetsko prvenstvo u Rusiju 2018. godine.  

Izabranici Mehmeda Baždarevića od 1. do 3. ovog mjeseca trenirat će u Trening kampu Nogometnog kluba Sarajevo u Butmiru, a poslije toga nastavit će pripreme u Zenici. 

Izbornik je danas na pres-konferenciji istakao da će učiniti sve da se ekipa što bolje spremi. 

- Ono što je predviđeno planom, Miralem Pjanić i Haris Medunjanin su još zauzeti obavezama u svojim klubovima. Mislim da će u nedjelju biti sve kompletirano. Neki igrači su već tu, a na treningu večeras bi trebalo biti prisutno 20 igrača - rekao je Baždarević.  

S prvobitnog spiska izbornik neće moći da računa na ozlijeđene Danijela Miličevića i Danijela Pavlovića, ali smatra da postoji razlog za optimizam.

- Mislim da moramo biti sretni jer igramo ovakve utakmice koje su najljepše, ali s puno odgovornosti i obaveza. Razloga za zabrinutost ima. To su glavobolje, moramo misliti na one koje su tu i spremiti se. Najvažnije je da oni koji su ovdje su zdravi, da je motivacija tu te da radimo po planu. Učinit ćemo sve za povoljan rezultat - poručio je.

Najbolji bh. nogometaši su u sjajnoj formi, Edin Džeko i Pjanić iza sebe imaju fenomenalne sezone.

- Bilo je umora i slavlja, ali još jednom kažem imamo do petka vremena da se odmorimo i da njihovu pozitivnu energiju prenesemo na cijelu grupu, budemo spremni. Imamo snage da napravimo dobar rezultat u idućoj utakmici - dodao je izbornik.

Ističe da i protivnik ima problema kao i BiH.

- Pokazali su drugo lice protiv Belgije, oni su čvrsti i agresivni, znaju igrati defanzivno ali isto tako i na kontre. Neće doći ovdje da se brane i mogu biti rasterećeniji nego mi. O protivniku znamo puno - zaključio je.

Najbolji bh. nogometaši igrat će protiv Grčke 9. lipnja u 20.45 sati na stadionu ''Bilino polje'' u Zenici.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?