HŠK Zrinjski

Baki prijeti i veća kazna, klubu ne prijeti nikakva

22.03.2018.
u 07:10

Trener Zrinjskog Blaž Baka Slišković kažnjen je zbog “neprimjerenih izjava” nakon utakmice u Banjoj Luci, koju su odigrali Borac i Zrinjski (1:1) u vaterpolskim uvjetima.

Navodno neprimjerene izjave

Slišković je zbog navodno neprimjerenih izjava dobio kaznu od 500 maraka, kao i jednu utakmicu suspenzije. Slišković je nakon utakmice u Banjoj Luci, između ostalog, izjavio kako on “nije trener vaterpolista”, ali nam nije poznato što je bilo sporno u Bakinoj izjavi nakon utakmice. Sliškovićevu kaznu potvrdio nam je predsjednik Disciplinskoga povjerenstva Nogometnog saveza BiH Nermin Kljajić.

- U utorak smo održali sjednicu Disciplinskoga povjerenstva, gdje je izrečena kazna za Sliškovića koja se odnosi na utakmicu Borac - Zrinjski. Predmet vezan uz zadnju utakmicu Zrinjski - Željezničar trenutačno je otvoren. Od Sliškovića smo zatražili očitovanje o njegovu javnom istupu. Taj bi se predmet na rasporedu mogao naći za nekih 20 dana - kazao nam je Kljajić.

Sliškovića vjerojatno očekuje još teža kazna od ove koju je dobio za izjavu nakon susreta u Banjoj Luci. Prema disciplinskom pravilniku, Baka može dobiti kaznu zabrane vršenja dužnosti u trajanju od tri mjeseca do dvije godine. Kljajić nije želio predviđati što će se dogoditi u ovom slučaju s obzirom na to da je novi slučaj još uvijek otvoren.

Zrinjski neće gubiti bodove

Inače, na portalima se pojavilo i pogrešno tumačenje istog pravilnika po kojemu navodno i Zrinjski na račun Bakinih javnih istupa može snositi određene posljedice. Između ostalog, spominjalo se i oduzimanje bodova.

- Zrinjski ne može biti kažnjen za Sliškovićev javni istup. On osobno odgovara za ono što govori. U ovom predmetu nije u pitanju stav mostarskog kluba - dodao je Kljajić.

Slišković je nakon te utakmice bio bijesan na sudački kriterij i Nogometni savez BiH. Slišković je, između ostalog, rekao i “neka me suspendiraju 100 godina” kao da je predvidio da se može suočiti s vremenskom suspenzijom.

Uistinu je bilo tragikomično na kakvom se terenu u Banjoj Luci uopće odigrala utakmica Borca i Zrinjskog. Sudac susreta Vladimir Bjelica najodgovorniji je što se taj susret odigrao, u konačnici, samo je on mogao donijeti odluku o odigravanju ili neodigravanju susreta. Zanimalo nas je hoće li se taj sudac suočiti s nekom kaznom te hoće li se s kaznom suočiti suci s derbi susreta Zrinjski - Željezničar (3:3) koji je izravno odlučivao o borbi za prvo mjesto. Zrinjski je na toj utakmici u više navrata drastično oštećen, za što postoje video i fotodokazi. Predsjednik Povjerenstva za suce i suđenje Ibrahim Hasanbegović nam je kazao kako još uvijek nije održana sjednica na kojoj će se raspravljati o spomenutim utakmicama.

- Sjednica bi se trebala održati tijekom ove prvenstvene stanke - kazao nam je kratko Hasanbegović.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije