Prva sprint utrka u povijesti MotoGP-a

Bagnaia najbrži

25.03.2023.
u 21:40

Kako se bližio kraj popuštao je Miler, pa ga je Bagnaia lako prošao. Izdvojili su se Bagnaia i Martin, a odluka je pala u posljednjem 12. krugu kada je obišao Martina i sačuvao prednost do kraja.

Francesco Bagnaia pobjednik je prvi sprint utrke u povijesti Moto GP prvenstva. Aktualni prvak svijeta slavio je u sprintu uoči utrke za Veliku nagradu Portugala u Estorilu, ispred Jorgea Martina i Marca Marqueza.  Sa pole positiona je krenuo Marc Marquez, ali je bilo jasno da će se njegova Honda teško moći suprostaviti napadu Ducatija, koje su vozili Bagnaia i Martin. Vrlo brzo su prestigli višestrukog prvaka svijeta, a onda je ispred Marqueza stigao i odlični u prvom dijelu sprinta Jack Miller. Martin je dugo čuvao prvu poziciju, dok je Miller bio na drugom mjestu, a Bagnaia treći. Kako se bližio kraj popuštao je Miler, pa ga je Bagnaia lako prošao. Izdvojili su se Bagnaia i Martin, a odluka je pala u posljednjem 12. krugu kada je obišao Martina i sačuvao prednost do kraja. Iza njih se vodila borba za mjesto na podiju. Oliveira je napravio grešku, iskoristio je to Marquez i stigao do odličnog trećeg mjesta. Bagnaia je osvojio 12 bodova, Martinu je pripalo devetu, a Marquezu sedam bodova. Četvrti je bio Jack Miller, a peti Maverick Vinales. Bodove su još osvojili Aleix Espargaro, Oliveira, Zarco i Aleks Marquez. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije