Branka Bagarić jedna je od najboljih bh. nogometašica

Bagarić: Već dogodine se nadam osvojiti svoju treću Kutiju

03.01.2023.
u 17:47

Nakon impozantnog nastupa i treće uzastopno osvojene "Kutije šibica" u ženskoj konkurenciji ekipe Michieli Tomić, koju je s klupe vodio Posušanin Jerko Ćesić, Branka Bagarić, jedna od "duša ekipe", vratila se kući. Klub se vodi kao zadarski, ali vlasnik je Bračanin Michieli.

Vrijedna nagrada

Pitali smo Branku je li gazda "cicija" (Bračane bije takav glas):

- Ma, gazda je vrhunski i široke ruke, nije on nikakav cicija. Inače, ekipu je "sklopio" trener Ćesić od cura iz Sarajeva, Doboja, Zadra, Osijeka, Foče itd. Sve su to prave "haklerke", većinom jednako uspješne i u velikom nogometu.

Plan je bio čekati Novu godinu u Tomislavgradu s društvom, ali spopala me neka viroza - kašalj i temperatura, pa nisam izlazila iz kuće. Tek ću danas izići na kavu. Nego, moja je ekipa osvojila treću "Kutiju" zaredom, ali meni je druga - lanjska i ovogodišnja. Prve godine nisam igrala. Lani smo slavile nakon šesteraca, "regularno" je bilo 3:3. a ove godine igrale u finalu protiv iste ekipe kao i lani - Plus Agram poliklinika Milojević i tijesno slavile ranim golom 1:0, golom Zerine Piskić (4. min):

Malo su nas vile pronosale - protivnice su dva puta pogodile vratnicu. I mi smo je jednom zatresle. Imala sam "zicer" kod 1:0 i mogla osigurati pobjedu, ali sam promašila. Događa se - požalila se na samu sebe Branka.

Hm, Branki se takvi promašaji rijetko događaju. Da su česti, ne bi u majici bivših ženskih premijerligašica iz Širokog Brijega zabila više od 100 prvenstvenih pogodaka i držala rekord u ženskoj Premijer ligi. Od jesenas Branka ne nosi majicu kluba s Pecare, zamijenila ju je za "bilu" Hajdukovu:

- Dobro mi je, klub je odlično organiziran, ozračje je vrhunsko. Imamo i vatrene navijače. Igramo na pomoćnom travnjaku na Poljudu. U gradu je još jedan prvoligaš – Split. Ima susjednog rivalstva, ali zdravog. Jesen smo završile na četvrtom mjestu - kazala je.

Saznali smo i da Hajduk dobro (i na vrijeme!) plaća svoje nogometašice. Branka tu pogodnost nije imala u Širokom Brijegu, osobito ne u matičnom Tomislavu:

- Nažalost, Tomislav se ugasio. Što se tiče Širokog, pratim sve i kontaktiram s curama. Bile smo složna klapa, ali nismo igrale na Pecari. Na Blatu je bilo malo publike, daleko je od grada. Nadam se da će se Široki vratiti u Premijer ligu, držim fige.

Igra za dvije reprezentacije

Branka je reprezentativka BiH u malom i velikom nogometu: - U malom nogometu igrale smo četiri ciklusa kvalifikacija za završnicu EP (izbornik Nijaz Mulahmetović). Posljednji put nedostajao nam je samo gol za prolazak. Čekamo novu prigodu. U velikom je stanje drugačije. Izbornica Samira Hurem kaže da se odlučim: volim li više mali ili veliki nogomet. Ali ja ne mogu – oba su mi draga!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije