SARAJEVO OPEN 2015

Badminton turnir za igrače rekreativce

turnir
Foto: VL FOTO
1/5
26.11.2015.
u 15:07

U Sarajevu 28.11.2015. godine. će biti organiziran treći po redu međunarodni turnir za igrače rekreativce „SARAJEVO OPEN 2015“.

Na ovom, sada već tradicionalnom sportskom događaju, očekuje se više od stotinu učesnika iz zemalja regije (Slovenija, Hrvatska, Srbija, BiH), te nekolicina igrača rekreativaca iz Indonzije, Brazila, Japana, Danske, Francuske i Malezije. Takmičarski badminton za koji se veže atribut „sport za sve“ spada među najmasovnije rekreativne aktivnosti na planeti.

Za ovu kategoriju igrača širom svijeta se organiziraju mnogo neslužbenih i službenih takmičenja. I u našoj regiji postoji vrlo bogat program turnira u svim zemljama. BiH je kroz djelovanje BSBiH od 2013. godine aktivno uključena u ova događanja kroz organizaciju turnira u Banja Luci i Sarajevu. Badminton rekreativci su grupa koja zrači pozitivnom energijom, ruši barijere i gradi mostove između ljudi koji žive u zemljama regije. Rekreativni badminton turniri su festivali igre, smijeha, sjajnog druženja i u funkciji su promoviranja takmičarskog badmintona i turističkih potencijala gradova i zemalja u kojima se održavaju.

Badminton rekreativci su primjer kako je zajednički interes (u ovom slučaju ljubav prema ovom lijepom i atraktivnom sportu) najbolje oružje u borbi sa predrasudama i nerazumijevanjem. U vremenu kada smo bombardovani mnoštvom negativnih vijesti bilo bi lijepo obavijestiti ljude u BiH da postoje i ove pozitivne priče koje bude nadu u zajedništvo i ljepše i bolje sutra za sve ljude na ovim prostorima.

Turnir će se održati u subotu 28.11.2015. godine u period od 09:00 – 21:00 sati u SC “Zetra” u Sarajevu. Osoba za kontakt: organizator takmičenja, Bekim Kastrati: +387-61-438-188.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?