FINALE EL-A

Atletico Madrid osvojio Europsku ligu!

Foto: Reuters/Pixsell
1/3
17.05.2018.
u 07:22

Nogometaši Atletico Madrida po treći put u povijesti osvojili su Europsku ligu. U ovogodišnjem finalu u Lyonu pobijedili su Marseille s 3:0. 

Marseille bolje otvorio

Utakmicu je bolje otvorila francuska momčad, preuzela je kontrolu i već u četvrtoj minuti imala veliku priliku. Payet je sjajno proigrao Germaina, ali on iz sjajne pozicije promašuje gol! I nakon toga Marseille je dobro izgledao, ali kako to često biva, poveo je Atletico.

Bila je to pogreška Marseillea, Zambo Anguisa je loše primio loptu i poklonio je Griezmannu koji to koristi i zabija za vodstvo. Izgleda da su francuski nogometaši rasploženi u finalima ovog natjecanja, zabili su gol u posljednja tri...

Deset minuta nakon gola, nova nevolja za Marseille. Zbog ozljede je morao izaći Payet i već tad se znalo da bi to mogao biti kraj za njih. A tako je nekako i bilo, Atletico je počeo kontrolirati susret i na odmor otišao s 1:0. A kad je tako u EL-u, oni ne gube! Naime, u posljednjih 15 utakmica tog natjecanja u kojima su na odmor otišli s prednošću, na kraju su i pobijedili. 

I to je svima postalo jasno već nakon četiri minute nastavka. Griezmann je tada po drugi put bio u kontaktu s loptom u protivničkom kaznenom prostoru, i ponovno loptu poslao u mrežu. Postao je tako prvi francuski nogometaš koji je postigao dva gola u finalu ovog natjecanja. 

Šime izašao na poluvremenu

Do kraja je madridska momčad držala sve konce, u 89. preko Gabija povisila na 3:0, i osvojila treću Europsku ligu, drugu u eri Diega Simeonea.

Veliku čast da sudjeluje u tome imao je i hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko, koji je igrao od prve minute. U 23. je dobio žuti karton, a na poluvremenu ostao u svlačionici. Ovo mu je prvi europski naslov u karijeri te prvi trofej od odlaska iz Dinama.

Marseille je najbolju priliku za povratak u utakmicu imao u 82. minuti kada je pogodio vratnicu, ali na kraju je i treći put u povijesti izgubio finale EL-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije