U ENGLESKIM MEDIJIMA

Arsenalu treba Joško Gvardiol, ali ako ga žele za njega trebaju izdvojiti rekordan iznos

Joško Gvardiol
Jason Cairnduff/REUTERS
08.05.2023.
u 17:09

Do sada je najskuplji transfer Arsenala bio onaj Nicolasa Pepea za 80 milijuna eura, a Gvardiolu, koji je za Leipzig ugovorom vezan do 2025., određena je cijena od 75 milijuna eura. Međutim, vjerojatno je da bi još mogla bitno porasti

Arsenalu treba Joško Gvardiol, kazao je engleski novinar Paul Brown. Premda su se uz njegovo ime spominjali drugi veliki europski klubovi poput Real Madrida, Manchester Cityja i Liverpoola, londonski topnici još nisu bili u igri.

"Trebali bi dovesti Gvardiola. Bilo bi to savršeno. Ne znamo hoće li se to dogoditi, ali Arsenal će igrati Ligu prvaka i može osvojiti Premier ligu. Bit će atraktivan klub. Zašto ne poslati ponudu?", rekao je Paul Brown u razgovoru za GiveMeSport, ističući kako bi se hrvatski branič izvrsno uklopio u jednu od vodećih momčadi Premier lige.

Najskuplji transfer Arsenala bio je onaj Nicolasa Pepea za 80 milijuna eura, a Transfermarkt 21-godišnjem Gvardiolu, koji je za Leipzig ugovorom vezan do 2025., određuje cijenu od 75 milijuna eura. Međutim, moguće je očekivati da bi ta cijena mogla porasti za čak 25 milijuna. 

Ukoliko dođe do rasta cijene mladog hrvatskog reprezentativca, a Arsenal odluči poslati dobru ponudu i uspije ga dovesti prestići će cijenu Harryja Maguirea od 87.5 milijuna eura i time postati najskuplje plaćeni branič u povijesti.

Arsenal je trenutno drugi na ljestvici u Premier ligi, a ispred njega se nalazi Manchester City koji ove sezone igra fenomenalno. Jučerašnjom pobjedom 2:0 nad Newcastleom ostali u utrci, ali do kraja imaju svega tri utakmice.

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije