Negativan preokret

Argentinac Martín Ojeda na kraju ipak ne ide u Dinamo?

martin ojeda
08.01.2022.
u 12:34

Trebao je to biti senzacionalan transfer, rekordni ulazni u Dinamu, a sad se čini da od svega toga neće biti ništa. Naime, plavi su silno željeli dovesti Argentinca Martína Ojedu, igrača Godoy Cruza. I posao je odmaknuo tako daleko da se samo čekalo da 23-godišnjak sleti u Zagreb, nagađalo se hoće li doći već na prvi dan priprema koje su počele u srijedu.

No sad se čini da ga neće ni dočekati, osim ako ponovno ne dođe do nekakvog preokreta. Naime, prema pisanju argentinskih medija, Godoy Cruz je odustao od prodaje svog igrača, žele ga zadržati do ljeta jer klub se bori za ostanak u ligi, želi se i još pojačati kako bi zadržao status.

Naravno da je čudno i neobično što je taj klub sve dogovorio s Dinamom; neozbiljno je, kad je cijeli posao priveden kraju i kad je pristao na uvjete transfera, odjednom odustati od svega. No nije to ni prvi ni zadnji put kad se posluje s južnoameričkim klubovima, pa i s igračima. U ovom slučaju sâm Martín Ojeda nije nimalo kriv, dečko je odlučio doći u Zagreb, posljednja dva dana nije ni trenirao s momčadi s kojom se navodno već i opraštao jer se spremao na put u Zagreb, saznaje Večernji list.

Nema tu ni krivnje Dinama, upravo suprotno, plavi su napravili sve što su mogli i trebali. Sve su dogovorili s Ojedom, njegovim menadžerom, s njegovim klubom i samo se čekalo da ugovor o transferu potpiše i Godoy Cruz. No Argentinci očito nisu potpisali i poslali ugovor natrag u Zagreb, da su ga slali golubom pismonošom, već bi stigao u Maksimir.

U Dinamu polako kopni nada da će se ovaj transfer realizirati i sami nam kažu da je Godoy, čim nije potpisao taj ugovor, odustao od posla. Ostala je još jedna mala slamka za koju bi se moglo uhvatiti. Naime, Ojeda želi u Dinamo, želi igrati u Europi i tražio je razgovor s vodstvom kluba, no teško da će uspjeti promijeniti njihov stav. Nisu to uspjeli ni ljudi iz kluba Racing koji su nagovarali Godoy na transfer Ojede u Dinamo jer njima bi pripalo 30 posto tog transfera.

U Dinamu, dojam je, zbog svega toga nema nekakve posebne nervoze, napravili su sve što su mogli, bili su spremni istresti punu vreću novca za tog igrača, a sada mogu samo čekati hoće li Godoy ipak pristati na prodaju (traže napadača, ali ga zasad nisu uspjeli pronaći, možda ga i nađu pa onda odluče pustiti Ojedu).

U bilježnici nadležnih u Dinamu sigurno ima i drugih imena koja bi mogla pojačati momčad Željka Kopića iako im, s obzirom na današnji kadar, nekakva pojačanja i nisu nužna.

Ojeda je mlad, kvalitetan i polivalentan ofenzivni igrač koji bi odmah mogao igrati u Dinamu, a dovoljno je mlad da još i može napredovati. Dinamo ga je želio jer bi u slučaju odlaska nekog od danas ključnih ofenzivaca (Ivanušec, Petković, Oršić) imao spremnu zamjenu i igrača za nekoliko sljedećih sezona. Ne znamo imaju li u Maksimirskoj neko novo ime i rade li na tome, što bi značilo da su se od Ojede već oprostili.

Spominjao se u medijima azerbajdžanski 24-godišnji napadač Mahir Emreli koji igra u poljskoj Legiji, ali iz Dinama nam tvrde da on nije njihova meta. Ionako je riječ o klasičnom napadaču, on ne bi bio zamjena za Ojedu, a napadača zapravo imaju i dovoljno.

Kopić je u zadnjim susretima, i to uspješno, igrao s dva napadača, dakle uz Petkovića je bio Oršić, k tome je Andrić pokazao da se na njega mora ozbiljno računati ne ostvari li transfer u Njemačku. Imaju plavi i Denija Jurića koji je došao iz Šibenika i počeo odlično igrati, kliknuo je s momčadi, ali se onda ozlijedio. No zdrav i spreman mogao biti veliki adut za nastavak prvenstva, a oporavio se i iskusni Duje Čop.

– Mi ionako imamo odličnu momčad. Prijelazni rok je tek počeo, a stav kluba je da naši igrači, osobito nositelji igre, nisu na prodaju. Ali, isto tako znam da se stvari u nogometu mijenjaju iz dana u dan i, ovisno o daljnjem tijeku prijelaznog roka, mi ćemo reagirati kako bismo imali kvalitetnu momčad za nastavak sezone. Pokriveni smo na svim pozicijama, ali ako se pokaže prilika za dovođenje nekoga, zašto ne – rekao je za Večernji list Željko Kopić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije