St. Louis

Argentina porazila BIH rezultatom 2-0

argentina
Foto: Reuters (Ilustracija)
19.11.2013.
u 10:10

Oba gola postigao je Sergio Aguero u 41. i 67. minuti. Begović spasio BiH od još težeg poraza

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Argentine sa 0:2 u prijateljskoj utakmici u St. Louisu.

Oba gola postigao je Sergio Aguero u 41. i 67. minuti.

Susret je protekao u dominaciji dvostrukih svjetskih prvaka, koji su i bez povrijeđenog Lionela Messija opravdali ulogu favorita i došli do pobjede. Nogometaši BiH su do drugog primljenog gola pružili dobar otpor, ali se njihova igra potpuno raspala nakon što je Aguero u 67. minuti drugi put zatresao mrežu Begovićevog gola. 

Na početku susreta BiH je imala i dvije odlične prilike preko Ibiševića i Džeke, ali bh. napadači iz izglednih pozicija nisu bili precizni.

Argentina je također napravila nekoliko prilika, ali je Begović u par navrata dobrim intervencijama spasio gol. No, u 41. minuti nije uspio da zaustavi šut Aguera, koji je jednu odbijenu loptu sa desetak metara poslao u gol.

Početak drugog poluvremena pripao je bh. nogometašima koji su krenuli još ofanzivnije, ali uprkos inicijativi nisu uspjeli da dođu do prilike za gol. U jeku napada bh. tima Rodriguez je pronašao Aguera koji je pobjegao oAbrani bh. tima i volej udarcem s 15 metara zatresao mrežu za vodstvo od 2:0.

Argentinci su nakon ovog pogotka potpuno preuzeli igru, zadnja linija reprezentacije BiH je sve češće griješila, a Asmir Begović je najzaslužniji što još jedna lopta nije završila iza njegovih leđa.

BiH je u ovom meču nastupila u sastavu: Begović, Spahić, Bičakčić, Kolašinac, Vršajević (od 73. Šunjić), Pjanić, Medunjanin, Višća, Misimović (od 69. Hajrović), Ibišević (od 69. Kvržić), Džeko.

Za Argentinu su igrali: Romero, Otamendi, F. Fernandez, Rojo, Zabaleta, Mascherano, Rodriguez (od 72. Biglia), Di Maria (od 86. A. Fernandez), Aguero (od 77. Lamela), Palacio.

Susret je sudio američki sudac Edvin Jurišević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije