Željezničar

Antolović ipak dolazi na prvu prozivku

antolović
05.01.2016.
u 07:00

Ako Antolović napusti Grbavicu, plavi moraju dovesti vratara koji će biti rezerva Kjosevskom, s tim što kapetan nema ponudu

Željezničar iza sebe ima rezultatski solidnu godinu. Od 42 utakmice, koliko su odigrali, plavi su slavili 24 pobjede te doživjeli svega osam poraza. Deset susreta je završeno remijem, uz gol razliku 57:25.

Nedostajala potpora tribina

Najbolji strijelac kluba s Grbavice je Ognjen Đelmić, koji je u 2015. postigao 16 pogodaka te je jasno kako je produženje ugovora s njim prioritet. Đelmić se trenutačno nalazi u Americi, gdje sa suprugom provodi odmor te čeka poboljšanje ponude plavih, dok mu u isto vrijeme i drugi klubovi šalju ponude.

- Želja mi je ostanak na Grbavici. Kada se vratim, ponovno ćemo razgovarati, poručio nam je Đelmić, koji se u BiH vraća 9. siječnja, dva dana prije prve prozivke na Grbavici.

Ono što Željezničaru itekako nedostaje tijekom cijele godine, jest potpora s tribina, koja je u stalnom opadanju. Plave je, naime, tijekom 2015. gledalo svega 3000 gledatelja u prosjeku, a na Grbavici se igrao i vječiti derbi protiv Sarajeva, na kojem je bilo 9500 gledatelja, od ukupno 55.000, koliko je Želju gledalo na utakmicama Premijer lige.

Računajući i europske utakmice, dolazimo do podatka kako je Željezničar gledalo oko 98.000 gledatelja, što povećava prosjek.

Prije nekoliko dana, v. d. predsjednika kluba Amar Bajramović rekao nam je novogodišnje želje, a jedna od njih je bila i pun Jug, koji je itekako bitan mladoj momčadi plavog tima, koja se pokušava pojačati tijekom zimskog prijelaznog roka.

Ibričić otpao

Jasno je kako na Grbavici više ne stanuju Kokot, Uzelac, Mladenović, Livaja, Diatta i Stokić, a njihove odlaske pokušat će nadoknaditi Kramarić, Mailson, Stevanović i Bogičević, a vjerojatni su dolasci i Dejana Djermanovića te Mirze Halvadžića.

Senijad Ibričić je u jednom trenutku bio nadomak potpisa, što više nije slučaj, a spekulira se i s imenima Patricka Nyeme te još jednog napadača, koji je prijeko potreban Edisu Mulaliću.

Ako Marijan Antolović napusti Grbavicu, plavi moraju dovesti vratara koji će biti rezervan Vedranu Kjosevskom, s tim što kapetan Želje još nema konkretnu ponudu.

- Dolazim na prozivku, kazao nam je Antolović te dodao:

- Obavio sam nekoliko razgovora, ali nisam još dobio konkretnu ponudu.

Dolazim na Grbavicu jer sa Željom imam ugovor, a ako se u međuvremenu pojavi ekipa koja me želi, lako ćemo se dogovoriti, poručuje Antolović, koji može napustiti Grbavicu u slučaju povoljne inozemne ponude za njega.

Ako se to dogodi, njegova zamjena bit će vjerojatno Adnan Bobić, dojučerašnji vratar Veleža, koji je trenutačno bez kluba.*

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije