NOVI VELIKI TEST

Ancelotti potvrdio: Modrić će igrati u polufinalu Lige prvaka protiv sve opasnijeg Manchester Cityja

Carlo Ancelotti
Nick Potts/PRESS ASSOCIATION
08.05.2023.
u 18:58

Veliki izazov obrani Real Madrid predstavljat će Erling Haaland, najbolji napadač Premier lige ove sezone. Komentirao ga je i Carlo Ancelotti ustvrdivši: "Iznimno je opasan, ali nije on jedini. Cijela momčad odlično igra. Moramo zaustaviti momčad koja se čini nezaustavljivo."

Prva utakmica polufinala Lige prvaka igra se sutra na Santiago Bernabeu između Real Madrida i Manchester Cityja u 21 sat. Carlo Ancelotti, menadžer Reala, najavio ju je na konferenciji za medije i tom prilikom potvrdio da će Luka Modrić nastupiti i na toj utakmici nakon svog uspješnog povratka na teren u finalu Kupa kralja protiv Osasune.

"Modrić može nastupiti bez problema. Igrat će", kazao je Ancelotti za Modrića koji uskoro potpisuje novi ugovor s madridskim klubom i kroči prema šestoj pobjedi Lige prvaka.

Jedan od ljućih protivnika u borbi za naslov bit će mu norveški napadač, Cityjev Erling Haaland koji je u ovoj sezoni postigao 51 pogodak, od čega 12 u Ligi prvaka i 35 u Premier ligi, čime je postao igrač s najviše zabijenih golova u jednoj sezoni u povijesti prve engleske lige.

Na njega se osvrnuo i Ancelotti. "Iznimno je opasan, ali nije on jedini. Cijela momčad odlično igra. Moramo zaustaviti momčad koja se čini nezaustavljivo. Važni su motivacija i entuzijazam. Osvajanje Kupa kralja nam je dobro došlo", konstatirao je menadžer Real.

Objasnio je i kako su "građani" s Etihada (kako ih navijači zovu) bitno kompletniji za razliku od prošle sezone. "Gabriel Jesus je bio jako opasan, ali bio je drugačiji od Haalanda. Sada ostvaruju veću prednost odigravanjem dugih lopti. Imaju više opcija, ali način igre je isti", zaključuje.

Usprkos bitnom poboljšanju momčadi Pepa Guardiole nadaju se ipak ponoviti prošlogodišnji rezultat kada su u polufinalu Lige prvaka izbacili Manchester city s 6:5 i u finalu izborili pobjedu nad Liverpoolom 1:0. "Drugačije (u odnosu na prošlu sezonu) je samo to što smo prošle sezone osvojili Ligu prvaka. Madriđani su uvijek uzbuđeni oko ovog natjecanja", rekao je Ancelotti.

Kazao je da bi i ove godine pristao primiti pet, a zabiti šest golova, ako je to ono što će Real Madrid dovesti do finala ovog prestižnog natjecanja i borbe za naslov s pobjednikom drugog polufinala koje će se igrati između Milana i Intera. Prva utakmica talijanskih klubova na rasporedu je 10. svibnja u 21 sat.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije