Barcelona razmontirala Real Madrid

Ancelotti nakon debakla: Nije do Modrića, jednostavno smo imali loš dan

21.03.2022.
u 08:08

Carlo Ancelotti se sinoć odlučio na do tada neviđenu taktiku s Lukom Modrićem u vrhu napada

Barcelona je razmontirala Real Madrid 4-0 usred Madrida u 29.kolu La Lige. Xavijevi nogometaši odigrali su inspiriranu utakmicu u nezapamćenom El Clasicu, uvjerljivo srušili najljućeg rivala pa razuvjerili i najveće sumnjivce te pokazali da sjajna forma nije slučajna.

Veliki Španjolac posložio je kotačiće u 'blaugrani' pa sada samo može žaliti što se to nije dogodilo i ranije. Jer ovakva Barcelona sigurno je kandidat za naslov, šteta po njih je što je sezona pri kraju.

Carlo Ancelotti se odlučio na do tada neviđenu taktiku s Lukom Modrićem u vrhu napada. Talijanski strateg bio je primoran pronaći rješenje u odsustvu Karima Benzeme i kocka s hrvatskim kapetanom u špici nije se isplatila, piše 24sata.hr.

- Rezultat i cijela izvedba nisu bili dobri. Napatili smo se, probali smo krenuti s visokim presingom, ali Barcelona je pronalazila prostor, kontrolirala posjed i bila je ovo vrlo teška noć za nas - rekao je Ancelotti nakon susreta pa prokomentirao i Modrićevu ulogu:

- Ne mislim da je tu pošlo po krivu, mogli smo bolje držati loptu u posjedu i s Modrićem na toj poziciji (lažne devetke op. a.). Problem je što nismo uspijevali vratiti loptu kako smo htjeli, a kada smo primili gol postalo je još i teže. Bila je to loša noć i ništa više.

Real je unatoč teškom porazu i dalje uvjerljivo vodeći u La Ligi.

- Imamo veliku prednost. Bitna stvar je ne stvarati preveliku dramu iz poraza. Slijedi nam reprezentativna stanka i nadamo se da će nam se vratiti ozlijeđeni igrači koji su nedostajali.

Za kraj je prokomentirao i situaciju u Serie A gdje je Milan vodeći ispred Napolija i Intera.

- Naravno, Milanista sam - zaključio je Carletto.

S druge strane, Xavi Hernandez je imao mnogo razloga za zadovoljstvo.

- Držali smo utakmicu pod kontrolom cijelu noć. Igrači su igrali kao obitelj - rekao je Xavi nakon velike pobjede u derbiju pa dodao:

- Ponosan sam i sretan, i navijači bi trebali biti uživati. Pokazali smo sami sebi da se možemo suočiti s bilo kime. Bili smo znatno superiorniji. I što se tiče golova, ali i u samoj igri. Iz Madrida odlazimo s osmijehom od uha do uha.

Xavi je za kraj rekao kako je unatoč pozitivnom rezultatu i ozračju u Madridu gotovo sigurno ostalo premalo vremena kako bi Barcelona sustigla Real i razmišljala o naslovu.

Idući susret Barca dočekuje Sevillu dok će Real na gostovanje kod Celte.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije