Atletika

Amel Tuka također nastupa u Zenici

Amel Tuka
22.05.2016.
u 09:00

Do početka 7. međunarodnog atletskog mitinga “Zenica 2016. godine” preostalo je još desetak dana, ali službena lista svih sudionika natjecanja još uvijek nije zaključena, jer se direkciji ove sportske manifestacije svakodnevno prijavljuju brojni svjetski atletičari, što najbolje govori o ugledu ovog natjecanja među atletskom elitom.

Za sada se sigurno zna kako će 1. lipnja na mitingu nastupiti atletičari i atletičarke iz čak 15 država, među kojima će biti predstavnici BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, zatim Mađarske, Italije, Brazila, Južne Afrike, Egipta, Rumunjske, Kenije, Venezuele, Ukrajine i Bugarske.

Lista natjecatelja još uvijek nije zaključena, ali se zna kako će nastupiti elita u bacanju kugle s Bugarinom Ivanovim na čelu, koji ima rezultat 21,05 metara, nastupit će Alić, Pezer, Žunić iz Hrvatske, na miting dolazi i bugarski kopljaš Silov, čiji je najbolji rezultat 89 metara. I bh. rekorder Dejan Mileusnić će imati motiva napraviti rezultat viši od 80 metara.

Gledatelji će vidjeti i talijanskog sprintera Boamponga na 100 metara, dok će se posebna borba voditi na 800 metara na čelu s Amelom Tukom, zatim Ukrajincem Romanom i Južnoafrikancem Trevorom. Zanimljiva je i lista bacača kladiva s natjecateljima iz Brazila i Venezuele. Prijava je stigla i od crnogorskih bacača diska Furtule i Rakočević, te srbijanske atletičarke Tomašević.

U utrci na 3000 metara za muškarce nastupit će tri kenijska atletičara i Bibić iz Srbije, a atletičarka Terzić iz Srbije natjecat će se s Rumunjkom Bobochea i Kenijkom Chepkoec na 1500 metara.

Ljubitelji sporta u Zenici, a svakako i u cijeloj regiji, raduju se nastupima ovako kvalitetnih svjetskih imena, što je svojevrsna potvrda i kvaliteta bh. atletike. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?