PREDSJEDNIK UEFE

Aleksander Čeferin podržao uvođenje velike promjene u nogometu

06.09.2017.
u 16:15

Ideja o kraćem prijelaznom roku je dobila potporu jer uklanja nesigurnost i spriječava gubitak ključnih igrača nakon što sezona već počne.

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin založit će se da se ljetni prijelazni rok skrati kako bi završio prije početka prvenstava u nekim europskim zemljama.

Predsjednici 20 engleskih klubova uskoro će glasovati o zatvaranju roka prije početka nove sezone, a već su neki treneri izjavili da podržavaju takvu promjenu.  Sadašnji ljetni rok završava 31. kolovoza u ponoć, dok englesko prvenstvo počinje 11. kolovoza. Ideja o kraćem prijelaznom roku je dobila potporu jer uklanja nesigurnost i spriječava gubitak ključnih igrača nakon što sezona već počne.  "Svjestan sam da se u Europi vode ozbiljne rasprave o skraćivanju ljetnog prijelaznog roka i pratimo to izbliza", rekao je Čeferin, a prenio "The Times".  "Smatram da nije dobro da igrači igraju za jedan klub kada počne prvenstvo, a onda za drugi kada se prijelazni rok zatvori. Dugo traje ta neizvjesnost", dodao je.  "Zato ću podržati skraćivanje prijelaznog roka," zaključio je. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?