nakon remija kod Moldavije

Albanija izborila plasman na EURO

albanija
EPA-EFE
17.11.2023.
u 21:31

Albanija je postala 12. reprezentacija koja je osigurala EP nakon Engleske, Francuske, Španjolske, Belgije, Portugala, Turske, Škotske, Mađarske, Austrije, Slovačke i domaćina Njemačke

Nogometaši Albanije izborili su plasman na EURO 2024., oni su kolo prije kraja natjecanja u skupini E osigurali jedno od prva dva mjesta nakon 1-1 (1-0) remija na gostovanju kod Moldavije u Kišinjevu u petak.

Albancima je za drugi odlazak na EURO u povijesti bio dovoljan jedan bod iz Kišinjeva, a veliki korak napravili su sredinom prvog poluvremena kada su poveli  golom Cikalleshija (25-11m) iz kaznenog udarca. Bili su Albanci u prednosti sve do pred kraj dvoboja kada je Baboglo (87) poravnao na 1-1. Iako su domaćini u samoj završnici navalili u potrazi za pobjedničkim golom koji bi ih zadržao u igri za prolazak na EURO, gosti su uspjeli održati bod.

Albanija je na vrhu skupine sa 14 bodova, tri vipe od druge Češke, ali četiri više od treće Poljske i četvrte Moldavije kojima je ostala po još jedna utakmica do kraja kvalifikacija. 

Albanija je postala 12. reprezentacija koja je osigurala EP nakon Engleske, Francuske, Španjolske, Belgije, Portugala, Turske, Škotske, Mađarske, Austrije, Slovačke i domaćina Njemačke. Dosada je jedini nastup na EURU Albanija ima 2016. u Francuskoj kada je zapela u skupini nakon jedne pobjede i dva poraza.

Ranije u petak su nogometaši Kazahstana zadržali za plasman na EURO zahvaljujući očekivanoj 3-1 (1-0) domaćoj pobjedi protiv San Marina u susretu skupine H. Strijelci za Kazahstan bili su Česnokov (19, 51) i Aimbetov (90+2-11m), dok je jedini gol za San Marino postigao Franciosi (60). S ova tri boda trećeplasirani Kazahstan stigao je do učinka od 18 bodova, jednog manje od vodećih Danske i Slovenije koje će se međusobno ogledati u Kopenhagenu od 20.45 sati.

U posljednjem kolu Kazahstan će gostovati kod Slovenije, dok će Danska gostovati kod Sjeverne Irske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije