Vahid Halilhodžić

“Ako ne dođu glavni igrači, svašta ću reći”

28.05.2016.
u 08:00

Sušići jednostavno nemaju sreće kada je u pitanju nogometna reprezentacija BiH. Nakon što je Safet Sušić zbog lošeg starta u kvalifikacijama za EP morao prepustiti kormilo Mehmedu Baždareviću, njegov nasljednik je u problemima s igračima koje nose Papetovo prezime, piše Večernji list BiH.

Vaha ljut

Sven Tino Sušić nije konkurirao za mečeve protiv Luksemburga i Švicarske zbog ozljede, a neće ga biti ni u konkurenciji za susret protiv Španjolske u St. Gallenu, kao ni za susrete u Japanu, unatoč činjenici da je odigrao sjajnu sezonu u dresu Hajduka. Za meč sa Španjolcima, Baždarević ne može računati ni na Matea Sušića koji sa svojim Sheriffom igra utakmicu finala u Moldaviji, pa će se priključiti pred put u Japan. Za razliku od Sušića, u St. Gallen su stigli svi ostali, ali to ne znači da će i igrati. Tako je zbog ozljede otpao i Sanjin Prcić, a Milan Đurić je planiran samo za put u Japan, baš kao i Adis Hušidić, te još petorica igrača iz Premijer lige BiH. Baždarević je planirao da Španjolcima na stadionu AFG Arena u St. Gallenu (18 sati) suprotstavi najjaču momčad, a onda bi odveo kombinirani sastav na “Kirin Kup” u Japan, što je donekle izazvalo bijes Vahida Halilhodžića, koji je u prijetećem tonu poručio izborniku i predsjedniku NS BiH Elvedinu Begiću “da se ne igraju, jer znaju šta su potpisali”.

- Čuo sam da su neki bh. reprezentativci otkazali. Nemam ništa službeno, jer mi nitko nije potvrdio. Ako ne dođu, neće valjati. Nije u redu. Ako dođu bez glavnih igrača, svašta ću reći Begiću i Baždareviću, poručio je iz Tokija Vahid Halilhodžić.

Izbornik Japana na turniru “Kirin kup” želi vidjeti BiH sa svim svojim vedetama, što je sada nemoguća misija.

- Ne znam od čega su igrači umorni. Pa, i Danci i Bugari dolaze s najboljima, ne znam zašto i BiH ne bi mogla. Nije ovo turnir bezveze već vrlo jak. Nadam se da će to shvatiti u Savezu i Meša. A potpisali su najjači sastav, koji se neće pojaviti u Zemlji izlazećeg sunca, gdje će nam protivnik u polufinalu biti Danska, dok drugi par čine Japan i Bugarska. Meša se, pak, ne brine previše, već je posvećen samo meču protiv Španjolske, koji će nam očito biti posljednja provjera pred kvalifikacije s Estonijom, dok će “Kirin kup” biti filtar za igrače koji se žele nametnuti.

- Momci rade ozbiljno, rekao je Baždarević te nastavio:

Bez zamjerki

- Sve što smo tražili od njih, odradili su odlično i nemamo ni jednu zamjerku, kazao je izbornik, koji će Španjolcima suprotstaviti najjaču postavu, izuzimajući ozlijeđene Ibiševića i Lulića.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije