ostvarenje sna

Afganistan prvi put na Zimskim olimpijskim igrama

04.02.2018.
u 21:50

Afganistanski olimpijski komitet je prvi put u povijesti prijavio je svoje sportaše za nastup na Zimskim olimpijskim igrama, koje za nekoliko dana počinju u Pyeongchangu.

Prvi afganistanski sportisti na Zimskoj olimpijadi su alpski skijaši Sajed Alishah Farhang i Sajjad Husaini, koji će se u Južnoj  Koreji natjecati u veleslalomu. Za nastup na igrama pripremali su se četiri godine, prenosi STA.  
 
Naučili su skijati prije šest odnosno sedam godina u afganistanskom skijaškom centru  Bamyjan, a trenutno se pod vodstvom švicarskog trenera Andreasa Hannija pripremaju u St. Moritzu.

- Olimpijski nastup za mene znači ostvarenje sna. Afganistan nije samo rat, kod nas se događaju i  druge stvari i jedna od tih je skijanje - kazao je 26-godišnji Husaini, koji je počeo skijati 2012, nakon povratka iz Irana, gdje je boravio 13 godina kao ratna izbjeglica. 

- Ovo je naša četvrta zima priprema u Švicarskoj za Olimpijske igre. Napravili smo veliki napredak - izjavio je 27-godišnji Farhang.

Njihove pripreme za Olimpijske igre financirale su inozemne organizacije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije