PREGOVORI

Sporazum stranaka o koaliciji u HNŽ-u ipak nije potpisan

lasić
VL FOTO
17.09.2011.
u 10:59

- Sjednica Skupštine je definitivno zakazana za 23. rujna. Pred nama je još puno posla oko raspodjele resora - rekao je Lasić

Iako je bilo najavljivano, jučer nije potpisan sporazum o koaliciji HDZ-a BiH, HDZ-a 1990, SDP-a i SDA u Hercegovačko-neretvanskoj županiji. I jučer su vođeni pregovori oko koalicijskog sporazuma, a mandatar za sastavljanje županijske vlade Denis Lasić je nakon sastanka izjavio kako su na ponuđeni prijedlog sporazuma HDZ-a BiH pojedine stranke imale primjedbe, ali samo tehničke prirode.

Aneksi sporazuma

- Dogovorili smo da neke stvari dodatno uvrstimo u sporazum. Dakle, još će biti izmjena konačnoga teksta međustranačkog sporazuma u HNŽ-u. No, sve je to isključivo tehničke naravi. Sam sporazum nismo danas potpisali, no očekujem kako ćemo i to riješiti kroz sljedećih nekoliko dana - rekao je jučer Lasić novinarima okupljenim ispred Doma HDZ-a BiH u Mostaru. Dodao je i kako su na snazi ostali svi dogovori koji su ranije postignuti u pregovorima.

Podjela ministarstava

- Podjela ministarstava je dogovorena po blokovima, no još imamo sitnih problema. Zadaća je svih nas da to u sljedećem razdoblju riješimo. Unutar hrvatskog bloka je dogovoreno da HDZ BiH dobije tri ministarske dužnosti, a HDZ 1990 dvije, dok je unutar bošnjačkog bloka dogovoreno da po tri ministarstva dobiju SDA i SDP. Poznate su sve specifičnosti ove sredine i apetiti stranaka, tako da se sada ambicije pojedinih stranaka preklapaju. Sada trebamo sve to precizirati kako bismo u sljedeći petak dobili novu Vladu - poručio je Lasić. Sudionici sastanka još uvijek nisu izašli u javnost s imenima kandidata za ministarske fotelje u HNŽ-u. Istaknuli kako još ne žele trošiti ljude dok se ne zna kome će pripasti koji resor. SDP je ranije izjavio kako očekuju da im pripadne Ministarstvo financija, Ministarstvo gospodarstva te još dvoje između Ministarstva pravosuđa i Ministarstva turizma.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?