Grude

Sporazum i novac za budućnost Imotsko-bekijskoga polja

Grude
15.07.2013.
u 11:53

Sporazum je potpisao načelnik Gruda Ljubo Grizelj, a svečanom potpisivanju nazočio je i splitsko-dalmatinski dožupan Ante Šošić

Projekt vrijedan 689 tisuća eura potpisan je u prostorijama Općine Grude, a radost, kako Imoćana, tako i Gruđana tim je veća što se radi o jednom od većih projekata, a koji je financirao i EU. Partneri u provedbi projekta “Imotsko-bekijsko polje” bili su općina Grude i JU Razvojna agencija ŽZH - Herag, dok su suradnici projekta bili Ministarstva gospodarstva, prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliža iz ŽZH, kao i Agencija za vodno područje Jadranskog sliva Mostar. Kao partneri iz RH sudjelovali su Splitsko-dalmatinska županija i JU Rera SD za koordinaciju i razvoj SDŽ. Proračun kojim raspolažu općina Grude i Herag je 327.373 eura, a EU od toga dodjeljuje 277.907 eura bespovratnih sredstava. Grudski načelnik Ljubo Grizelj koji je imao čast potpisati “IM-BE Field”, ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz IPA prekograničnog programa između RH i BiH, bio je zadovoljan kazavši kako sporazum u budućnosti mora biti temelj nove suradnje. Naglasio je kako je ovo veliki korak za cijelo Imotsko-bekijsko polje s obzirom da je površinom ono najveće polje u okolini. Zadovoljstvo jednim od financijski najizdašnijih ugovora u povijesti općine nije krio ni predsjednik OV Dražen Vranješ. O projektu je pohvalno govorio i Ante Šošić, dožupan splitsko-dalmatinski, ustvrdivši kako se, unatoč neprirodnoj granici koja dijeli splitsko-dalmatinski dio županije i ovaj dio Hercegovine, zajednički projekti rade, a ovo je samo jedan u nizu koji su u tijeku i onih koji se planiraju. Gradonačelnik Imotskog Ante Đuzel vjeruje kako će projekt pomoći i Imotskome i Grudama. Pohvalio je i grudsko gospodarstvo koje unatoč složenoj situaciji ne stagnira, ali je i pojasnio planove za jačanje imotskoga gospodarstva. Ivan Jelčić, prvi čovjek, JU Razvojne agencije ŽZH i Heraga rekao je kako je cilj unaprijediti i poticati prekograničnu suradnju i kapacitete u području planiranja održivog korištenja vodnih resursa i kako očekuje odličnu suradnju i u budućnosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?