treslo se tlo

Split pogodio potres od 3,2, onaj iz Austrije osjetio se i u Zagrebu

02.02.2013.
u 14:54

U Hrvatskoj su se manji potresi tla osjetila do Velike Gorice. Podataka o oštećenjima još uvijek nema

Istok Austrije i zapad Slovenije zatresao je potres jačine 4,2 stupnja po Richteru u 14:30 sati na dubini od 2 kilometra. Epicentar potresa je 27 kilometara jugozapadno od Klagenfurta, a 60 kilometara sjeverno od Ljubljane.

Potres se osjetio u gradovima Mariboru, Velenju, Celju, Kamniku i Ljubljani, a u Hrvatskoj manji potresi tla osjetila su se do Velike Gorice. Kako piše slovenski 24ur, potres je "zazibao" zgrade, a podataka o oštećenjima još uvijek nema. I mnogi stanovnici metropole osjetili su podrhtavanje tla.

- Oko 14.40 sati u Šestinama sam osjetio potres. U dvije do tri sekunde sam osjetio 5 do 10 podrhtaja - javio nam je čitatelj Davor dok je čitateljica Sandra potvrdila da je potres osjetila u Rudešu. - Osjetila sam potres iako su mi svi govorili da sam luda - povjerila nam je Sandra.

Seizmografi Seizmološke službe u subotu su u 12.42 sati zabilježili i potres kod Muća. Magnituda potresa bila je 3,2 po Richteru. Osjetio se i uz obalu od Šibenika do Splita.

Jeste li osjetili potres ili imate neke informacije javite nam na e-mail dojavi@vecernji.net

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?